Svježe pečene, tople kiflice sa sirom su jedan od onih zalogaja koji na prvi griz tjeraju sve brige i donose osmijeh na lice jer ima baš nešto posebno u mekom dizanom tijestu. Još ako tijesto zamijesite s finim integralnim brašnom i nadjenete kiflice slanim feta sirom, ovim ćete zalogajem nadmašiti i samog sebe. Dizano tijesto nikad nije bilo jednostavnije i lakše zamijesiti, vjerujte nam na riječ!

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Spavanje na konopima/Ilustracija Mračno doba Ovako se živjelo u doba velikog siromaštva: Ljudi su davali novac kako bi mogli spavati na konopcima Serravalle Designer Outlet - 1 Super popusti Najveći outlet u Europi: Zlatni savjeti za šoping-izlet u Italiju

Feta sir je vaš omiljeni sir, ali vam je dosadilo jesti ga samo kao dodatak salati? Ako je odgovor potvrdan, kliknite na recept za slane muffine sa špinatom i sirom pa začas ispecite snack kojeg nećet moći prestati jesti.

Za sve vas koji se ipak klonite dizanog tijesta, imamo prave hit-kiflice bez dizanja i bez kvasca! Pogledajte recept za brze kiflice koje će se "tamaniti" uz doručak, ručak i večeru.

Sastojci:

600 g integralnog pšeničnog brašna
200 ml mlijeka
40 g svježeg kvasca ( + 1 žličica šećera i 1 žličica brašna za dizanje)
1 prašak za pecivo
180 g kiselog vrhnja
pola žličice soli
100 ml maslinova ulja

Za nadjev:
250 g slanog sira tipa feta

I još 1 jaje za premazivanje

Priprema:

1. Aktivirajte kvasac: zagrijte 200 ml mlijeka pa njime zalijte razmrvljeni kvasac, dodajte žličicu brašna i žličicu šećera, izmiješajte i pustite da se kvasac digne.

2. U dublju posudu prosijte brašno pomiješano s praškom za pecivo, dodajte sol pa izmiješajte. Dodajte ulje, kiselo vrhnje, uzdigli kvasac pa sve izmiješajte. Potom zamijesite meko, podatno tijesto koje podijelite na 5 kuglica.

3. Svaku kuglicu tijesta prvo razvaljajte pa izrežite na 6 dijelova/trokuta te punite feta sirom tako da komadić sira stavite na širi dio trokuta pa pažljivo zarolajte u kiflicu.

4. Složite zarolane kiflice na pleh prekriven papirom za pečenje, premažite iz razmućenim jajem pa stavite pleh u hladnu pećnicu. Pećnicu namjestite na 160°C pa uključite, kako se pećnica zagrijava tako će se kiflice postepeno dizati. Pecite kiflice oko 30 minuta, odnosno dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.

Najljepše u Italiji? Jezero dragog kamenja kojem se ne smije prići Jezero Carezza Jezero Carezza - 5 Jezero Carezza - 4 +2 Jezero Carezza - 3