Svježe pečene, tople kiflice sa sirom su jedan od onih zalogaja koji na prvi griz tjeraju sve brige i donose osmijeh na lice jer ima baš nešto posebno u mekom dizanom tijestu. Još ako tijesto zamijesite s finim integralnim brašnom i nadjenete kiflice slanim feta sirom, ovim ćete zalogajem nadmašiti i samog sebe. Dizano tijesto nikad nije bilo jednostavnije i lakše zamijesiti, vjerujte nam na riječ!

Feta sir je vaš omiljeni sir, ali vam je dosadilo jesti ga samo kao dodatak salati? Ako je odgovor potvrdan, kliknite na recept za slane muffine sa špinatom i sirom pa začas ispecite snack kojeg nećet moći prestati jesti.

Za sve vas koji se ipak klonite dizanog tijesta, imamo prave hit-kiflice bez dizanja i bez kvasca! Pogledajte recept za brze kiflice koje će se "tamaniti" uz doručak, ručak i večeru.

Sastojci:

600 g integralnog pšeničnog brašna
200 ml mlijeka
40 g svježeg kvasca ( + 1 žličica šećera i 1 žličica brašna za dizanje)
1 prašak za pecivo
180 g kiselog vrhnja
pola žličice soli
100 ml maslinova ulja

Za nadjev:
250 g slanog sira tipa feta

I još 1 jaje za premazivanje

Priprema:

1. Aktivirajte kvasac: zagrijte 200 ml mlijeka pa njime zalijte razmrvljeni kvasac, dodajte žličicu brašna i žličicu šećera, izmiješajte i pustite da se kvasac digne.

2. U dublju posudu prosijte brašno pomiješano s praškom za pecivo, dodajte sol pa izmiješajte. Dodajte ulje, kiselo vrhnje, uzdigli kvasac pa sve izmiješajte. Potom zamijesite meko, podatno tijesto koje podijelite na 5 kuglica.

3. Svaku kuglicu tijesta prvo razvaljajte pa izrežite na 6 dijelova/trokuta te punite feta sirom tako da komadić sira stavite na širi dio trokuta pa pažljivo zarolajte u kiflicu.

4. Složite zarolane kiflice na pleh prekriven papirom za pečenje, premažite iz razmućenim jajem pa stavite pleh u hladnu pećnicu. Pećnicu namjestite na 160°C pa uključite, kako se pećnica zagrijava tako će se kiflice postepeno dizati. Pecite kiflice oko 30 minuta, odnosno dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.

Najljepše u Italiji? Jezero dragog kamenja kojem se ne smije prići Jezero Carezza Jezero Carezza - 5 Jezero Carezza - 4 +2 Jezero Carezza - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju