U neposrednoj okolici Duge Rese u naselju Zvečaj smješten je Zeleni kut, koji je idealno mjesto za vikend-izlet. Ime duguje prekrasnoj prirodi koja ga okružuje – prvenstveno veličanstvenim stablima bukve i graba uz koja se može naći mnoštvo gljiva i drugih šumskih plodova.

Zeleni kut obuhvaća istoimeni restoran s velikom terasom koji je smješten na lijevoj obali rijeke Mrežnice, a koji posluje još od 1967. godine. Ovaj restoran obitelji Puškarić služi tradicionalne hrvatske specijalitete od riječne ribe, jela ispod peke i s ražnja, ali i pizze iz krušne peći te vegetarijanska jela. Otvoreni su svakog dana od 8 do 23 sata.

Planinarska kuća Ana Putovanja Na rubu civilizacije: Savršena planinarska kuća u srcu Velebita do koje možete i automobilom

Uz restoran naći ćete i uređeno kupalište, odbojkaško igralište te dječje igralište. Iznajmiti možete I kanu, provozati se označenim biciklističkim stazama ili se prošetati uz rijeku.

Poželite li prespavati, i to je moguće. U Zelenom kutu na raspolaganju vam je i najam 12 dvokrevetnih te dvije jednokrevetne sobe. Svaka soba ima svoju kupaonicu, TV, telefon, minibar i pristup Wi-Fiju.

Ivanić-Grad destinacija - 5 Putovanja Vikend u prirodi: 4 ideje za izlet nadomak Zagreba

Zbog svoje prekrasne prirode Zeleni kut omiljeno je mjesto za ljubitelje sportskih aktivnosti poput raftinga, kanuinga i ribolova, ali i onih željnih mira u debelom šumskom hladu.

Kako izgleda djelić atmosfere u Zelenom kutu, provjerite u našoj fotogaleriji.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju