Konačno možemo zaboraviti na traume iz djetinjstva koje nam je izazvao Spielbergov film Ralje. Naime, plivanje s morskim psima nikad nije bilo simpatičnije – barem ako pitate kupače na obalama latinoameričke države Belize.

Na sjeveru zemlje, u plitkom usjeku koraljnog grebena, nalazi se prava mala oaza koja privlači ronioce, plivače, ali i morske pse i raže. Ovo podvodno područje prigodno je nazvano „Ulica morskih pasa“.

Razlog zbog kojeg svi zajedno plivaju u ovom području i nitko ne izlazi u suzama, jest taj što su morski psi maleni i bezazleni. Mogli bismo ih prije nazvati morskim psićima.

Lokalni ribiči ih hrane, pa su se već toliko razmazili da prepoznaju zvuk motora broda i okupljaju se znajući da ih čeka ručak. Upravo ti trenuci su najbolji za proučavanje morskih pasa i kupanje s njima, bez da i sami postanete ručak.

Štoviše, morski psi su postali toliko druželjubivi da se nekad čini kako ih i vesele kupači i ronioci koji im se pridruže na dnu mora. Tome svjedoče priče ronioca koji kažu kako su ih psi okružili i trljali im se o noge – poput mačaka!

Ipak, vodiči naglašavaju kako je ipak riječ o morskim psima pa ako osjećate strah radije ih gledajte sa sigurne udaljenosti. More u ovom području nije duboko, a čisto je i prozirno tako da imate zagarantiran pogled i lijepe fotografije.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju