Putovanja vlakom uglavnom su ugodna, posebno ako idete na neko duže putovanje. Naime, za razliku od, primjerice, autobusa, u vlaku postoje i spavaća kola, pa se dok prelazite gradove i države, možete i odmoriti kao čovjek. Ipak, putovanje od 21 dana i nama zvuči prilično izazovno...

Kako prenosi Euronews, nova željeznička linija, koja je početkom ovog mjeseca otvorena u Laosu, omogućit će najdulje putovanje vlakom na svijetu. Putnik koji sjedne na vlak na jugu Portugala do Singapura će stići za ravno 21 dan, a prilikom putovanja proći će kroz Pariz, Moskvu i Peking.

Na taj način željeznički promet se i dalje razvija, što oduševljava ljubitelje putovanja diljem svijeta. Na ovom putu, ako baš naumite iz Portugala stići sve do Singapura, preći ćete nevjerojatnih 18.755 kilometara!

Na tom putovanju putnici će proći ni manje ni više nego 13 zemalja, uključujući Španjolsku, Poljsku, Bjelorusiju, Mongoliju... Ipak, cijena baš i nije najpovoljnija, ali pitanje je može li takav put koštati manje. To je i dalje avantura života, pa se vjerojatno isplati štedjeti. Naime, za takav put bit će potrebno izdvojiti oko 10 tisuća kuna pa na više.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju