Mnogo je mjesta na svijetu na kojima se možete osjećati kao u raju, ali najčešće su to mjesta do kojih nije lako doći. Takva lokacija nema parking, nema kafiće i restorane, ali ima ono što je premorenom umu potrebno – pogled na kristalno plavo more i tišinu koja vas tjera da glasno slušate prirodu koja netaknuta čeka da vam se zauvijek uvuče u pamćenje. Ovo je plaža na koju ćete se željeti vraćati, a evo i zašto.

I dalje je manje turista, ali i domaćih koji će se odlučiti kupati na udaljenim plažama. To je prednost za sve vas kojima se nije problem malo pomučiti i ostatak dana provesti u predivnom prirodnom okruženju koje oporavlja um i tijelo. Plaže koje u blizini nemaju parking manje su posjećene i ta smanjena gustoća posjetitelja definitivno pridonosi posebnom osjećaju koji takav ambijent može pružiti.

Plaža Mali Bok na Cresu Plaža Mali Bok na Cresu (Foto: Getty Images)

Plaža Mali bok na otoku Cresu je malena plaža s kamenčićima na obali i pijeskom u moru. Put do plaže taje oko 50 minuta i cijelo se vrijeme do plaže spuštate klisurom. Automobil možete parkirati kod mjesta Orlec i na leđa nabaciti ruksak s hranom i tekućinom jer kada se jednom spustite do ovog malog raja, teško da ćete brzo poželjeti vratiti se u civilizaciju. To je jedno od onih mjesta na kojima možete vidjeti sve nijanse plave boje.

Plaža Mali bok idealno je mjesto za parove, grupu prijatelja koja se želi odmoriti na osami, ali i za stariju djecu koja mogu propješačiti put do dolje. Veliko kamenje koje izvire iz mora dječjoj će mašti dati dovoljno materijala za neumorno igranje čitav dan.

Strme stijene koje okružuju plažu ostavljaju dojam zaštićenosti, a i izvrsna su kulisa za nevjerojatne fotografije. Posebnost tog mjesta dodatno će upotpuniti susret s bjeloglavim supovima. Otok Cres jedno je od rijetkih mjesta na kojima ova zaštićena ptica živi. Zapanjujuće je veličine, raspon njegovih krila je od 230 do čak 290 centimetara, pa njihovi preleti zaista sve ostavljaju bez teksta.

Plaža Mali Bok na Cresu Plaža Mali Bok na Cresu (Foto: Getty Images)

Kako biste posjetili ovo jedinstveno mjesto u Hrvatskoj ili ga čak posjećivali nekoliko dana zaredom, odaberite smještaj u blizini iz ponude PrivatniSmjestaj.hr i uživajte u čarima otoka Cresa, koji vas sigurno neće razočarati.

 

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom PrivatniSmjestaj.hr po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju