Ako ste jedni od onih kojima je blizina mora najvažniji kriterij pri odabiru lokacije za godišnji odmor u Hrvatskoj, na pravom ste mjestu. Ove lokacije koje smo izdvojili iz ponude platforme PrivatniSmjestaj.hr idealne su za one koji svoj godišnji odmor žele provesti u lijenom modu i sakupljajući energiju jer je u ovih nekoliko koraka do plaže sigurno neće potrošiti.

1. Živogošća: Apartman na osami

Osim što je na osami, nalazi se odmah pored mora. Apartman Levant smješten je u kući koja se nalazi na kraju plaže, na kraju naselja Živogošća. Apartman ima svoj zaseban prilaz i ulaz, pa se na ovome mjestu možete osjećati potpuno opušteno. U apartmanu se mogu smjestiti četiri osobe, a ako vam potpuna izolacija ipak malo dosadi, možete se uputiti do centra mjesta, koji je udaljen deset minuta hoda.

2. Lokva Rogoznica: Apartman s pogledom na plavetnilo i plažom pod nosom

Najstarije naselje na Omiškoj rivijeri zapravo je maleno naselje ispunjeno privatnim kućama koje se većinom iznajmljuju. Lokva Rogoznica nalazi se na pola puta između Makarske i Splita, a na njezinim plažama najčešće uživaju oni koji cijene predivne šljunčane plaže i puno hladovine. Tamo se smjestio i Apartman A1 u Villi Sara, koji može primiti četiri ili pet osoba. Do plaže ćete se spustiti ne predugim zidanim stepenicama, a osim blizine mora oduševit će vas i pogled s terase, koji puca na plavetnilo i otok Brač.

 3. Uvala Prižba: Korčula te zove

Treba li na godišnjem išta više od ležaljke, pogleda na more i privatne plaže na kojoj možete provesti cijeli dan? Apartman Branka, smješten na predivnom otoku Korčula, ima sve to. Nalazi se na jugozapadnom djelu otoka u prekrasnoj uvali Prižba s pogledom na more i malene otoke u blizini. Ima plažu, parking i veliku terasu. Na plaži, koja je doslovno ispred apartmana, možete uživati u gotovo potpunoj privatnosti, a ako se zaželite dodatnog sadržaja, na udaljenosti od 500 metara nalazi se šljunčana plaža s raznim sadržajima kao što su škola jedrenja, ronilački centar te male brodice koje možete iznajmiti i uputiti se u istraživanje obale i okolnih otočića.

4. Idila u Hvarskoj uvali Pokrivenik

Udaljen od mora samo 20 metara, smjestio se udoban obiteljski Apartman Ines. Osim blizine mora, dodatan plus ovom malom, ali slatkom apartmanu je i prostrana terasa na kojoj možete i roštiljati. Posebnu čar ovom apartmanu daje i malena barka, koja je na raspolaganju svima koji žele otploviti do obližnjeg restorana. Odlučite li ipak ljetne večer provoditi u mirnom obiteljskom ili prijateljskom okruženju, barkom će do vas stići i hrana koju naručite. Zbilja poseban doživljaj.

5. Jelsa: Buđenje uz pogled na plažu

Tik do mora smjestio se i Apartman Seaside stay Rošić. Nalazi se u turističkom naselju Ivan Dolac, desetak kilometara od Jelse na Hvaru. U apartman se mogu smjestiti četiri osobe, a plaža koja se nalazi ispred apartmana uređena je i idealna za cjelodnevno uživanje u blagodatima mora. Poseban doživljaj stvara i prizor koji vidite čim otvorite oči jer pogled iz kreveta za dvoje puca na beskrajno plavetnilo i male barke koje se cijeli dan ljuljuškaju zajedno s morskim strujama. Baš kao da su i one na godišnjem odmoru.

 6. Prvi red do mora u Njivicama

Nekadašnje ribarsko naselje danas je popularno turističko odredište. Njivice su mjesto na otoku Krku i mjesto su na kojem se izgradio Apartman Polje. Prvi red do mora te luksuzno i moderno uređenje ovog apartmana bit će sasvim dovoljni da ispunite svoj ljetni godišnji odmor mirom i uživanjem. Kao i na obližnjoj šljunčanoj plaži, uživat ćete i na prostranoj terasi s pogledom na more. Apartman Polje može primiti pet gostiju.

7. Smještaj s pogledom na poluotok

Točno ispred poluotoka Vižula nalazi se Apartman Sunshine, na samo 20 metara od mora. U novom i modernom interijeru mogu se smjestiti četiri osobe, a budući da se apartman nalazi u mirnom dijelu naselja Medulin, uživanje na golemoj terasi bit će rezervirano gotovo samo za vas. Poluotok Vižula, koji se nalazi ispred apartmana, zapravo je arheološki park u kojemu su pronađeni brojni ostaci antičke kulture. Moguće ga je cijelog propješačiti jer je opasan pješačkom stazom dugom 2,3 kilometra, a obrastao je gustom šumom, pa ni vrući ljetni dani ne stvaraju problem tijekom šetnje po ovom prirodnom biseru.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom PrivatniSmjestaj.hr po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju