Stvari je oduvijek popularno rangirati, pa su tako na red došle i plaže. Odabrano je najboljih 50 na svijetu, među kojima se skrila i (samo) jedna naša. No, prije nego otkrijemo koja, provjerite s nama na kojima biste se to plažama ove godine mogli kupati umirući od ljepote…

Kada je riječ o odabiru najboljih svjetskih plaža, treba uzeti u obzir mnogo toga. Uostalom, osim solidne količine sunca, mora i pijeska, svatko traži različite stvari na svojoj idealnoj plaži. Netaknuti pijesak i kristalno čisto more? Zadivljujuća priroda i stijene? Dobar provod? Sve to dolazi u obzir i još mnogo, mnogo više.

Najnovije istraživanje koje je pokušalo dati odgovor i pronaći najfinije dijelove planeta za kupanje objavljeno je na stranici World's 50 Best Beaches. Kako bi došli do poretka, angažirali su više od 750 turističkih novinara, stručnjaka i influencera. Sa stranice vrde da je to "bez sumnje najprecizniji popis plaža ikada sastavljen".

Naravno, ako nas pitate, to je svakako za raspravu, jer smo uvjereni kako se u TOP 50 mogla naći još pokoja hrvatska plaža. Ovako smo zastupljeni tek jednom, te se plaža Pasjača u Konavlima našla na 39. mjestu.

Anse Source D’Argent Anse Source D’Argent (Foto: Getty Images)

Popis najboljih predvodi plaža Lucky Bay u zapadnoj Australiji. Ova plaža dugačka pet kilometara poznata je po svom bijelom pijesku i tirkiznoj vodi, a također je odlično mjesto za ronjenje, vožnju kanuom i gledanje klokana kako skakuću po pijesku. Sljedeća na popisu je Anse Source D’Argent na Sejšelima, koja je dobila priznanje zahvaljujući svojim zadivljujućim granitnim stijenama, a slijedi je Hidden Beach, mala uvala na Filipinima do koje se može doći samo brodom.

U TOP 10 nalaze se tek dvije europske plaže (jedna na Islandu, druga u Grčkoj), a svih 50 veličanstvenih možete provjeriti na sljedećoj poveznici.

Raj među stijenama: Šetnica kroz kanjon koja izlazi na jednu od najljepših plaža Mediterana Torrent de Pareis, Španjolska - 1 Torrent de Pareis, Španjolska - 2 Torrent de Pareis, Španjolska - 3 +5 Torrent de Pareis, Španjolska - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju