Kažu da je jedno od najugodnijih putovanja upravo ono vlakom. Ne moraš biti oprezan kao u autu, a bome, nisi ni, ako imaš više od 180 centimetara, skrvčen kao u busu. Lijepo uživaš, promatraš krajolik, a vlak „plovi“ pejzažima. Upravo jedan takav vlak uveden je i u Engleskoj...

Novi turistički vlakovi obogatit će ovog ljeta turističku ponudu u Engleskoj. U planu je lijepa, živopisna ruta od gradova Settle u Sjevernom Yorkshireu do Carlislea u Cumbriji, a prilikom koje će se moći uživati u 200 kilometara lijepog kraja. U planu su ujedno i tri mogućnosti – cjelodnevno iskustvo, kratko putovanje i cjelodnevni izlet.

Slika nije dostupna Putovanja 5 engleskih sela zbog kojih biste mogli zaboraviti London

Vlak će proći pokraj zanimljivosti poput vijadukta Ribblehead, ali i klasičnih seoskih gradova Appleby, Settle i Skipton. Prilikom putovanja na raspolaganju ćete imati vodiča koji će putnicima ispričati malo o povijesti kraja, te dati i ostale korisne informacije.

„Ovo je prvi put da ovakav nekakav projekt imamo u Engleskoj, te očekujemo da će pronaći svoju publiku i zainteresirati mnoge turiste“ – izjavio je Adrian Quine, direktor tvrtke Rail Charter Services koja upravlja vlakom.

Slika nije dostupna Zanimljivosti Iznenađujući potez policije: Namjerno bacili crnu boju u neodoljivu Plavu lagunu

Vlakovi će prometovati od 20. srpnja pa sve do 12. rujna, a karte za povratno putovanje stoje od dvjestotinjak kuna na više. Sva sjedala su prvoklasna i smještena uz prozor kako bi doživljaj bio što bolji, pa ako želite upoznati Englesku i na ovaj način i odmaknuti se od gradske vreve Londona, ovaj vlak se nameće kao vrhunski odabir.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju