U napuštenom kamenolomu Derbyshire na Harpur Hillu blizu Buxtona poglede mnogih privlači zapanjujuća Plava laguna. Iako oko lokacije postoje table koje upozoravaju ljude da se ne zadržavaju u okolici te da ne plivaju u toj vodi jer je pH-vrijednost štetna za zdravlje pojedinca, rijetko tko se pridržava pravila.

Laguna je nastala poplavljivanjem dijela kamenoloma koji je zatvoren još pedesetih godina prošlog stoljeća, a koji se tijekom Drugog svjetskog rata koristio i kao skladište kemijskog oružja Royal Air Forcea. Godinama je laguna bila i mjesto za odlaganje brojnog otpada, a danas se u njoj može naći sve od smeća do tijela mrtvih životinja.

Bled - 8 Aktualno Slovenci na nogama: Što se događa s Bledskim jezerom?

Studije su pokazale da je voda u laguni opasna te da može izazvati iritacije kože i očiju, želučane probleme i bakterijske infekcije. Vjerovali ili ne, upozorenja nemaju velikog učinka. Jedini način da se spriječi približavanje laguni jest da se ona pretvori u neprivlačnu baru.

Lokalne vlasti nekoliko puta u prošlosti bacale su crnu boju u lagunu kako bi smanjili njezinu atraktivnost među ljudima željnima kupanja. To su učinili i prije nekoliko dana. Iako je Velika Britanija u karanteni, a stanovnici bi trebali prakticirati socijalno distanciranje, lijepo vrijeme namamilo je kupače na Plavu laganu.

Jezero Putovanja Znate li što se to skriva pod zaleđenim kanadskim jezerom?

"Dobili smo dojave da se ljudi skupljaju kod Plave lagune u Harpur Hillu kod Buxtona," otkrio je glasnogovornik policije u Derbyshireu za Derbyshire Times. "Sigurno je to zbog pitoreskne lokacije i lijepog vremena. Ipak, lokacija je opasna, a ovaj tip okupljanja u suprotnosti je s trenutačnim odredbama britanske vlade."

Cijela akcija ovjekovječena je fotografijama koje su potom objavljene na službenom Facebook profilu policije Buxtona.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju