Tražite li inspiraciju ovog ljeta, Vrsar je prava destinacija za vas. Taj ljupki gradić i njegov krajobraz inspirirao je mnoge umjetnike koji su u njemu stvarali. Tako je Edo Murtić, jedan od naših najpoznatijih slikara, provodio mnogo vremena upravo u Vrsaru.

Osim kreativne inspiracije, Vrsar krije različite kulturne znamenitosti. Želite li aktivan odmor, unajmite bicikl i provozajte se već dobro poznatim biciklističkim stazama. U Vrsaru također postoje brojne ronilačke škole za svakoga tko želi istražiti podmorje.

Odlično je što se u blizini stare gradske jezgre nalazi turističko naselje Belvedere, smješteno uz prekrasnu prirodnu plažu s pogledom na 18 zelenih otočića u daljini i trenutačno ima dobru ponudu. Istražite povoljnu ponudu za smještaj i uživajte u Vrsaru.

Poreč Poreč (Foto: Getty Images)

Sportski odmor u Poreču

Kad ste već u blizini, preporučujemo posjet Poreču, gradu zanimljive i bogate kulturno-povijesne baštine. Posebno će vas osvojiti stara gradska jezgra, a osobito Eufrazijeva bazilika iz 6. stoljeća, koja je najuščuvaniji spomenik ranobizantske kulture na Mediteranu.

Za aktivan odmor preporučujemo istraživanje Poreča i okolice na biciklu ili pak nordijsko hodanje i jogging po uređenim porečkim stazama koje vode uz more ili prema maslinicima te vinogradima.

Također, grad se nalazi u blizini brojnih zanimljivih destinacija za izlete. Tako možete na izlet u jamu Baredine, koja se nalazi u unutrašnjosti. Zašto se, osim u moru, ne biste ohladili u dubinama jame? 

Ni kulturnih događaja ne nedostaje. Svake godine održava se Poreč Open Air Festival, koji nudi bogat program predstava, koncerata i uličnih performansa te kino na otvorenom. Naišli smo na hotel okružen prirodnom plažom koji je udaljen samo deset minuta ugodne šetnje od staroga grada. Ne propustite pregledati povoljnu ponudu za smještaj ako je Poreč vaš izbor.

Čarobni Rovinj

Ako što uistinu očarava svojom ljepotom, ljupkošću i duhom, onda je to Rovinj. Njegove uličice u staroj gradskoj jezgri probudit će u vama znatiželjno malo dijete željno istraživanja. Jedno od najjačih turističkih središta u Hrvatskoj, Rovinj osvaja svojim arhipelagom, plažama i znamenitostima.

Njegova posebnost je i park-šuma Zlatni rt, koja je pravo mjesto za sportske aktivnosti poput trčanja i vožnje biciklom. Stari kamenolom pretvoren je u raj za ljubitelje slobodnog penjanja. Park je također kao stvoren za ugodne šetnje.

Najbolje od svega – čitava zona zatvorena je za motorna vozila. Spomenuli bismo i nezaobilaznu crkvu svete Eufemije, koja je ponosna predstavnica svoga grada. Pogledajte povoljnu ponudu koju smo našli za Rovinj i otkrijte zašto se mnogi vraćaju svake godine.

Putovnica Zanimljivosti Zašto se na slikama za putovnicu ne smijemo smijati?

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju