Jedan od najljepših doživljaja koje nam je majka priroda podarila svakako je mogućnost uživanja u plavim morima, jezerima i svim ostalim vodama, bilo da pokraj njih tek stojimo ili se uživajući u njima - kupamo. E, pa, ovo su neka od najmodrijih mjesta na planetu!

Jezero Peyto, Kanada

Ovo treperavo, zapanjujuće plavo jezero, naći ćete u kanadskoj državi Alberta. Prirodno slatkovodno jezero smjestilo se u nacionalnom parku Banff te je nastalo topljenjem obližnjih ledenjaka. Upravo zbog krhotina ledenjaka površina jezera ima svjetlucav izgled. U svakom slučaju, ako ikad budete u prilici posjetiti ovo jezero – nemojte priliku i propustiti.

To - Sua, Samoa

Postoji dobar razlog zbog kojeg svake godine tisuće i tisuće posjetitelja putuju do najpoznatijeg prirodnog bazena na Samoi. To - Sua, ili u prijevodu „velika rupa“, prirodna je slana voda koja teško može biti više plava no što jest. Posjetitelji do rupe dolaze liticama, a kad dođu do samog kraja, imaju izbor – spustiti se ljestvama ili skočiti u gotovo 100 metara duboko more! Iz „bazena“ postoji i put koji vodi direktno do oceana.

Zaljev Hanuama, Havaji

Radi se o jednom od najpopularnijih turističkih odredišta na havajskom otoku Oahu, s jako dobrim razlogom. Naime, ovaj zaljev dom je nevjerojatno bogatog podmorja, što ga čini sjajnim odredištem za ronjenje. S obzirom na to da su ga havajske vlasti odlučile zaštititi koliko je maksimalno moguće, posjetitelji moraju rezervirati jednu od nekoliko stotina svakodnevno dostupnih karata. Dakle, ovdje ćete uživati u ljepotama, a da pritom nema straha od toga da ćete te ljepote ikako – nagrditi.

Jezero Krater, Oregon, SAD

Nalazi se u Oregonu, a postanak jezera i više je nego zanimljiv. Naime, prije gotovo osam tisuća godina vulkanska erupcija prouzročila je pad planinskog vrha, što je rezultiralo kraterom koji još uvijek postoji. Ispunjeno samo kišom i otopljenim snijegom, jezero Krater izuzetno je duboko te, što je zanimljivo – često prekriveno oblacima. Prosječna dubina iznosi više od tri stotine metara, a u dane dobre vidljivosti jezero je upečatljivo plavo, sjajno i netaknuto.

Jezero Tahoe, Kalifornija/Nevada, SAD

Ovo veliko slatkovodno jezero nalazi se na granici Nevade i Kalifornije te je dugačko četrdesetak, a široko dvadesetak kilometara. S dubinom od petstotinjak metara, jezero Tahoe deseto je najdublje jezero na svijetu. A pogled ne može biti spektakularniji, s obzirom na to da je jezero okruženo čudesnim planinama Sierra Nevade.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju