Krajem srpnja uz glavni se zagrebački trg, na adresi Ilica 1, otvara Muzej putovanja - Travel Experience Museum. Svoje će posjetitelje privući ne samo temom nego i jedinstvenim doživljajem sadržaja, koji će se prezentirati, osim klasičnim fotografijama i videom, i svim najmodernijim tehnološkim čudesima, od interaktivnih ekrana do VR-a i AR-a.

Iskustva (s) putovanja

Muzej će već izvana, interaktivnom fasadom, pozivati na putovanje, a svoje će putnike voditi na hrvatska i svjetska odredišta, do više ili manje poznatih prirodnih fenomena i kulturnih atrakcija, a u Muzeju će svjetski putnici, istraživači, blogeri i putopisci pronaći i partnera i mjesto za objavu svojih putopisa ili održavanje predavanja i radionica.

Jedan dio aktivnosti muzeja – Open Travel, prikupljanje je uspomena s putovanja. Upravo je tijeku je kampanja u koju se svatko može uključiti i svoje uspomene pokloniti muzeju.

Spremi uspomenu u muzej

Uz slogan "Spremi uspomenu u muzej", pozivaju se svi koji putuju i svoje doživljaje s putovanja, kao i „svoje lude, tužne, sretne i avanturističke priče“ žele podijeliti s drugima, to učine – donacijom muzeju.

Donirana uspomena ili memorabilija može biti fotografija, audio i video zapis, suvenir, uporabni ili dekorativni predmet, plan putovanja, razglednica itd., a donatori muzeja čiji predmeti po stručnom odabiru budu izabrani, mogu ostvariti posebne pogodnosti.

Što se tiče tematskog okvira, prilično je širok i obuhvaća sve vrste putovanja - maturalna, obiteljska, putovanja s prijateljima, poslovna, bračna putovanja, babymoon, vikend odmori, avanturistička, istraživačka putovanja, što god vam padne na pamet.

Sve o pravilima doniranja uspomena i o samom muzeju može se pročitati na ovom linku, a reći ćemo još samo da uz predmet morate napisati i kratak opis ili priču koja će vašu uspomenu prenijeti budućim posjetiteljima u pravom tonu i napraviti je još malo življom. On može biti smiješan, radostan, optimističan, kritičan, edukativan, tužan, točno kakvim ga želite prenijeti... ili pamtiti.

"Rekli su mi da sam lud": Informatičar iz Zagreba koji je kajakom prešao od Prevlake do Savudrije (bez ikakvog iskustva na moru) Marin Zovko - 8 Marin Zovko - 4 Marin Zovko - 5 +4 Marin Zovko - 6

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju