1. Washington, DC
Ovaj će grad ponuditi ponešto za vas, ali puno više toga dječurliji. Mogućnosti su brojne, a preporučujemo vam da posjetite Mount Vernon Plantation, The Ford Theatre (mjesto gdje je ubijen Abraham Lincon) i Arlington National Cemetery (jedno od najljepših groblja na kojima su pokopani brojni američki predsjednici, kao i sam John Kenedy). Ali ono na što će otkačiti svaki klinac, svakako je Air and Space IMAX, gdje će vas upoznati s poviješću svemirskih putovanja na jedan posve nov način!

2. New York, New York
O New Yorku ne treba puno piskarati. Svi znamo da je to centar svijeta u kojem možete raditi apsolutno sve što vam padne na pamet. Od igranja s pingvinima do odlaska na koncerte - o izboru da ne govorimo. Svakako vam preporučujemo da uzmete jednu od tura s vodičem po gradu, i mic po mic istražujete kvartove u kojima su snimani vaši najdraži filmovi, ili posjetite neki od brojnih zabavnih parkova. Na kraju - Central park, doživljaj nad doživljajima, ali samo ako su klinci gledali Kosu, Park je moj, ili bilo što od Woodija Allena.
 
3. Grand Canyon
Ovaj popularni Nacionalni park već desetljećima privlači turiste iz cijeloga svijeta. Posebnost parka su impozantna i predivna priroda, nevjerojatne panorame, priče indijanskih vodiča o doživljajima iz prošlosti Divljeg zapadaa ono što nikako ne smijete propustiti je vožnja čamcem uz rijeku podno kanjona! Zakon osjećaj...

4. Honolulu, Havaji
Ako ćete ikada imati prilike, ovo je mjesto na koje stvarno trebate odvesti svoje unuke. Ako ih volite, naravno, ali kakvi biste onda to bili djed i baka, helooou? Otok pruža brojne aktivnosti za zajednički provod, razgledavanje i landranje (vožnju Landroverom, šalimo se), tu ćete i vi i oni pronaći mjesta i vremena samo za sebe. Havaji su poznati kao raj na zemlji, a svakako vam preporučujemo da posjetite Pearl Harbor i Diamond Head Mountain.

5. Memphis, Tennessee
Sigurno se pitate zašto Memphis? Jednostavno - Elvis Presley. Ovdje se nalazi Graceland, zabavni park koji je izgradio Elvis, kao i brojna sjedišta glazbenih producentskih kuća. Ma, iako je samo Elvis razlog - dovoljno je velik za posjet!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju