Kad dolaze ideje o snimanju filmova, Novi Zeland se sa svojim čudesnim krajolicima, jezerima, brdima i dolinama nameće kao logična destinacija. Također, mnogi su znatiželjnici dolazili u potrazi za Međuzemljem iz popularne filmske trilogije Gospodar prstenova i odlazili razočarani. Ipak, nakon punih 11 godina krajolik koji se pojavio u nekim od ključnih scena trilogije moguće je posjetiti.

Smješten u Queenstownu, Deer Park Heights otvoren je davne 1966. godine i ubrzo je postao popularna turistička destinacija, u kojoj su posjetitelji uživali u vožnji safarijem ogromnim prostranstvima, kao i u nekim od najboljih pogleda na Novom Zelandu. Ipak, posljednjih 11 godina tamo se nalazila farma jelena, koja nakon ponovnog otvorenja za javnost nastavlja s radom.

 

 

Svaki će dan preko interneta biti moguće rezervirati tek određen broj mjesta za ulazak, a sretnici će moći uživati u prirodi, ali i u interakciji sa životinjama. Jasno, bit će moguć i posjet farmi, i to svih sedam dana u tjednu za vrijeme dana.

Vlasnik Mike Mee na taj način želi omogućiti pristup „Međuzemlju“ raznim posjetiteljima kako bi mogli uživati u nesvakidašnjoj ljepoti. „Ovo je čudesna lokacija i bilo bi pogrešno ne podijeliti je s ostalima. Želimo dočekati posjetitelje i ponuditi im dobru zabavu, vrijednost i mogućnost provođenja vremena u prirodi sa životinjama. Kako bismo atmosferu učinili obiteljskom, zabranili smo pristup autobusima, te ovdje mogu doći automobili s najviše sedam sjedala“, objašnjava Mee.

 

 

Ulazak automobilom stoji oko 350 kuna, što zbilja nije mnogo, imajući na umu da u vozilu može biti i do sedam osoba. No ako vas ide četvero, cijena je, realno, sasvim u redu. Također, ući možete isključivo na dan kad vam vrijedi rezervacija.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju