Het Brekkense Wiel na nizozemskom znači „Slomljeni kotač“ i upravo tako se naziva jedinstveni kvart u predgrađu grada Lemmera koji se nalazi na nizozemskoj obali, nešto malo više od sat vremena vožnje od Amsterdama.

Rezidencijalno područje uz obalu ujedno je i turistička atrakcija zbog urednog rasporeda malih parcela na kojima svaka kuća ima pristup vodi, ali i cesti. To sve ga čini omiljenom destinacijom za ljubitelje vodenih sportova. Smješten između Frizijskih jezera i IJsselmeera, najvećeg jezera u zemlji, Slomljeni kotač najbolje izgleda kada se gleda iz zraka jer se iz ptičje perspektive najbolje vidi genijalnost urbanog planiranja obale.

Het Brekkense Wiel broji oko 230 domova i svaka kuća na svojoj parceli ima dovoljno mjesta i za parkiranje automobila. Stoga ne čudi da je kompleks itekako popularan na tržištu nekretnina, a cijene kvadrata idu u nebo. Još otkako je dovršen, 1992. Slomljeni kotač je postao hit-mjesto za stanovanje, ali i vikendaško naselje za turiste koji ga posjećuju u ljetnim mjesecima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju