Što su oldtajmeri za Kubu i Moskvić za Iliju Čvorovića, to su Mercedesi za Imotski. Prošećete li gradom, bit će dovoljan samo površan pogled na ceste da uočite kako je skoro svaki drugi auto ove vrste.

Korijeni ove ljubavi sežu do šezdesetih godina prošlog stoljeća kada su brojni Imoćani odlazili na rad u inozemstvo, najčešće u Njemačku. Kao i svi pravi gastarbajteri, valjalo se pokazati kad bi se dolazilo u posjet domovini. A za demonstrirati uspjeh i bogatstvo nema boljeg od skupog, cijenjenog – Mercedesa.

S godinama su se Mercedesi samo nakupljali po gradu. Priča se kako svaka druga kuća ima svoj primjerak u garaži, a Imoćanin Ivan Topić Nota je definitivno rekorder s čak 13 Mercedesa u svom vlasništvu.

Kada su se već proslavili svojim automobilima i ljubavi prema istoj, odlučili su izgurati priču do kraja i podići spomenik Mercedesu! Bit će isklesan u imotskom kamenu u prirodnoj veličini. Radovi su počeli prije nešto više od godinu dana, a još preostaje vidjeti rezultat kada ugleda svijetlo dana.

Ideju su pogurali članovi Udruge oldatjmera Imotske krajine, a kako kažu – ne govori samo o ljubavi prema automobilu, već i onima koji su generacijama odlazili na Zapad trbuhom za kruhom.

Istarska senzacija: Pogledajte najbolju kuću za odmor u Hrvatskoj Casa mille olivi - 14 Casa mille olivi - 13 Casa mille olivi - 12 +10 Casa mille olivi - 11

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju