1. Posjetite Grand Place
Grand Place ili Grote Martk na Nizozemskom je glavni briuxelleski trg koji će vas oduševiti svojom ljepotom. Gotovo sve ulice kao da se slijevaju na trg na kojem se nalaze brojni restorani i kafići. Zaista nešto!

2. Hotel de VIlle - Gradska vijećnica

Ova je zgrada izgrađena davne 1402. godine kada je u njoj bilo sjedište vlade. Prelijepa zgrada smještena je na glavnom bruxelleskom trgu, koju nije moguće ne vidjeti jednom kada dođete na njega. Obavezno napravite jedan selfie!

3. Manneken Pis

To je zapravo malen kip dječaka koji piški vodu. Ništa spektakularno - ali nemojte si dozvoliti da napustite Bruxelles bez da pogledate pišonju slavnijeg i od onog Sevkinog s jahte!

4. Gradski muzej - Maison du Roi

Kako bi uravnotežio simbol svjetovne moći, vojvoda Brabant je na glavnom gradskom trgu dao izgraditi tzv. "Kraljevku kuću", iako kralj nikada nije boravio u njoj, Nizozemci su je nastavili zvati "Pekarski dom" (Broodhuis) jer je bila izgrađena na mjestu bivše pekare. Danas je to gradski muzej.

5. Muzej stripa

Ako volite stripove, ovo je mjesto za vas. Otići u Bruxelles i ne posjetiti Meku europskog stripa je kao ne probati belgijsku čokoladu. Ovo mjesto valja posjetiti i ako niste prevelik ljubitelj stripova, a centar uz stripove ima i galerijski prostor i prodavaonicu stripova.

6. Atomium
Zgrada Atomiuma je od svoje izgradnje do danas postala prepoznatljiv simbol europskog sjedišta. Izgrađena 1958. godine za potrebe World Faira, visoka je 102 metra i napravljena u potpunosti od nehrđajućeg čelika. Sve kugle na strukturi mogu se posjetiti pomoću stepenica koje se nalaze u cijevima.

7. Mini Europa

Kako bi bilo lijepo ujutro posjetiti zgradu Parlamenta u Londonu, zatim prošetati pokraj kosog tornja u Pisi i na kraju dana napraviti jedan selfie pokraj Eiffelovog tornja u Parizu? Ovo je moguće samo u zabavnom parku - Mini Europa.

8. Jedite čokoladuuu!

Sama pomisao na čokoladu u nama budi neke zbunjene osjećaje. FIna, ukusna i kremasta belgijska čokolada spada među najbolje čokolade svijeta. Svakako vam preporučujemo da osigurate dovoljno veliki budžet za kupnju ove božanske namirnice jer moramo priznati da čokolada i nije baš jeftina, kao ni pivo. A tek pivo...

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju