Lima: glavni grad 
Peru je ogromna zemlja kroz koju se prostiru predivna mjesta, a pravo mjesto za početak je glavni grad Lima. Arheološke lokacije, kolonijalna i moderna arhitektura te peruanska gastronomija čine ovaj grad savršenim za jedinstveni doživljaj.

Cuzco: sveta dolina Inka
Dolinu Cuzco, odnosno dolinu Inka, svakako morate posjetiti ako se jednom nađete u Peruu. Za one koji su željni potpunog bijega od stvarnosti, i prepunog avantura - ova dolina je idealan izbor. Prepuna ostataka iz vremena Inka, proglašena je jednim od sedam novih svjetskih čuda. Istovremeno možete uživati u veličanstvenim prizorima mjesta poput Huayna, Machu Picchu, Pisac... da, napunite baterije, biti će milijun selfieja!

Puno: jezero Titicaca
Prekrasno jezero Titicaca, koje se nalazi u regiji Puno, prepoznato je diljem svijeta kao mjesto iz snova. Puno je prekrasno područje prepuno prirodnih i egzotičnih boja, još kad se priviknete na razrijeđeni zrak...

Arequipa: bijeli grad
Nad nebom Arequipa sunce sije preko 300 dana godišnje, a nazivaju ga i - bijeli grad. Naziv je dobio po bijelom kamenu iz kojeg su izgrađeni spomenici i stare zgrade. Za vrijeme boravka u ovom gradu nemojte propustiti posjetiti samostan svete Cataline, kanjon Colca i vulkan Misti.

Huaraz: rajski pejzaž
Ljubitelji avantura definitivno ne smiju propustiti grad Huaraz. S njegovim snježnim planinama i zapanjujućim pejzažima - ništa se ne može usporediti. Huaraz je miran pitoreskni grad, smješten između crne i bijele planine u regiji Callejon de Huaylas. Otkrijte predivna tirkizna jezera koja ga okružuju i nikako nemojte propustiti zaviriti u krater vulkana Huascaran.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju