Ova platforma, smještena uz 25 kilometara dugu malezijsku istočnu obalu, stoji iznad koraljnog grebena koji se nalazi pored otoka Mabul i Kapalai - jednim od najboljih lokacija na svijetu za ronjenje.

Ako očekujete da smještaj na platformi nije luksuzan - grdno se varate. Većina soba je klimatizirana, s king size krevetom, a imaju i tuševe s vrućom vodom. No, ako ste više za spavanje s ekipom možete odabrati neku od više krevetnih soba. Jesmo li spomenuli bar? Ne? No, ovdje je. Sa savršenim pogledom.

A kad ste već jednom na platformi morate se okušati u ronjenju. Na ovom koraljnom grebenu možete očekivati sve i svakog stanovnika mora. Od prekrasnim šarenih ribica do pravog morskog psa. Bez brige, laje ali ne grize.

Za ronnenje ovdje nije vam potrebna dozvola, a ni vlastita oprema. Sve možete iznajmiti na platformi. Od običnih peraja i disalica do profesionalnih podvodnih fotoaparata - sve vam je na raspolaganju. Na platformi se čak nalazi i lift kojim se možete spustiti direktno do najboljeg mjesta za ronjenje.

Za posjetu ovoj platformi morate bukirati aranžman od 4 dana u koji je uključeno sve, od prijevoza, opreme, obroka i ronjenja. Cijena? Prava sitnica. 4.800 kn za četiri dana, odnosno tri noćenja - predbilježbe za malezijski odmor iz snova su na ovom linku! Sretno!

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju