Tokyo maraton
Ako se slučajno krajem veljače zateknete u glavnom gradu Japana, znajte da imate priliku odraditi dionicu od 42 kilometra. Maraton se počeo trčati 2007., kada se 25 tisuća ljudi prijavilo za sudjelovanje. Do ove godine broj je narastao na otprilike 300 tisuća te je samim tim tokijski maraton postao jedan od najpopularnijih na svijetu.

Boston maraton
Najstariji svjetski maraton održava se u Bostonu, s tradicijom od davne 1897. godine. Svake godine trećeg ponedjeljka u travnju oko 500 tisuća amatera, ali i profesionalaca, trči ulicama jednog od najsportskijih gradova Amerike. Nažalost, maraton je ove godine obilježila tragedija, pri kojoj je u terorističkom napadu život izgubilo troje ljudi, a još ih je 264 prošlo s lakšim ili težim ozljedama.

London maraton
Najčešće se trči u travnju, a prvi maraton na ulicama glavnog grada Engleske održan je 1981. Prošlogodišnji londonski maraton uspjelo je završiti preko 36 tisuća ljudi, što je rekord. Utrka je dosad privlačila brojne sponzore, kao što su Gillette, Mars i ostali, a od prije tri godine sponzor je Virgin, tako da je službeno ime ove utrke Virgin London Marathon.

Berlin maraton
Zadnji vikend u rujnu rezerviran je za istrčavanje 42 kilometra i 195 metara po ulicama njemačke metropole. Održava se od 1974. i okuplja velik broj trkača iz cijelog svijeta. Spomenimo kako je na ovom maratonu legendarni etiopski atletičar Haile Gebreselassie slavio četiri puta, pri čemu je dva puta rušio i svjetski rekord.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju