Znate kako to ide, platite Netflix pa svako malo „riješite“ novu seriju. Platite teretanu malo više novca, pa idete i svaki dan u tjednu ako vas je volja. E, pa, ako volite članstva, sigurno bi vam se i svidjela ideja plaćanja određenog mjesečnog iznosa, koji bi vam garantirao boravak neograničeni broj dana u glamuroznim smještajima diljem planeta. Upravo tako nešto pojavilo se na tržištu, samo problem za svaku prosječnu osobu predstavlja cijena.

Inspirato Pass omogućava putnicima boravak u više od 60 tisuća luksuznih smještaja diljem svijeta, uključujući razne hotele, resorte, vile, ali i aktivnosti poput krstarenja kruzerom i safarija u Africi.

Sve to može biti vaše za dvije i pol tisuće dolara, odnosno za nešto više od petnaest tisuća kuna mjesečno, pri čemu ste oslobođeni plaćanja dodatnih taksi i boravšinih pristojba. Realno, više bismo voljeli platiti boravišnu pristojbu, a da cijena ipak bude nešto prihvatljivija, ali neke su stvari samo za odlikaše...

Big Berry - 19 Putovanja Usred prirode: 7 skrivenih luksuznih kućica na granici Hrvatske i Slovenije

Stvar funkcionira tako da korisnik pronađe smještaj koji mu se sviđa, a dostupan je u sljedećih dvanaest mjeseci. Jednom kad iz njega ode, ima ponovno priliku birati i tražiti novi smještaj.

"Uvođenje Inspirato Passa bio je prirodni i logični sljedeći korak u evoluciji luksuznih putovanja“, izjavio je Brent Handler, osnivač Inspirata. „Pass daje mogućnost bogatim putnicima slobodu da češće rezerviraju široki raspon putovanja koji im se nudi, a pritom da uživaju u svom mogućem luksuzu smještaja“, dodao je.

Zavirivši na Inspirato, shvatili smo kako se na njemu još uvijek ne nude ponude i smještaji iz Hrvatske. No isto tako smo vidjeli i kako Toskana, Madrid, Venecija, München i mnogi drugi spremno čekaju na vas. Jasno, i lista smještaja izvan Starog Kontinenta također je poduža.

U svakom slučaju, nadajmo se kako će Inspirato inspirirati i jeftiniji tip ovakvog putovanja, gdje baš nećete nužno morati biti bogati. Teško, ali neki snovi služe i da ponekad ostanu samo – snovi.

Grad luksuznih vila u kojem je Roman Abramovič otplatio kockarski dug čuvenog Fjodora Mihajloviča Dostojevskog Wiesbaden - 2 Wiesbaden - 1 Wiesbaden - 5 +2 Wiesbaden - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju