Putovanja velikim europskim rijekama daju potpuno novu perspektivu kontinenta, te posjetiteljima i zaljubljenicima u prirodu nude netaknutu divljinu i neke od najčarobnijih krajolika...

Dunav

Druga je najduža europska rijeka nakon Volge i protječe kroz središnju i istočnu Europu te prolazi kroz najviše različitih zemalja od svih svjetskih rijeka, njih ukupno deset.

Protječe kroz mađarsku prijestolnicu Budimpeštu koju zbog toga nazivaju „kraljicom Dunava“ a vožnja Dunavom po noći kroz grad pravi je spektakl.

Kako se putovanje nastavlja prema Crnom moru, krajolik se iz urbanog mijenja u prirodan. Prolaskom kroz Austriju s rijeke puca pogled na brda i osunčane vinograde.

Rajna

Kao i Dunav, i Rajna prolazi samim srcem Europe i plovi kroz Švicarske Alpe prema Sjevernom moru. Jedno od najljepših krajolika na tom putovanju nudi Crna šuma u Njemačkoj. Nakon toga prolazi kroz Amsterdam i u tom je gradu simbol mira i opuštanja.

Rhona

Ova se francuska rijeka proteže od Švicarskih Alpa do Mediterana i prolazi kroz mirisna polja lavande i predivne vinograde. Na svakom uglu mogu se kupiti proizvodi od ljekovite ljubičaste biljke, a ljubitelji vina nikako ne smiju propustiti chardonnay i crni pinot!

Seina

Putujete li Francuskom teško da ćete se mimoići s ovom predivnom rijekom. Na njenim se obalama održavaju brojni festivali i umjetnička događanja, a ljubitelji prirode ne smiju propustiti klifove na Alabasterskoj obali koje su istovjetni onim poznatijim, Doverskim klifovima koji se nalaze s druge strane kanala.

Douro

Rijeka Douro vijuga kroz planine Portugala i na svom putu prolazi kroz brojne vinske regije. Od Porta do Salamance, na svom toku nudi mnoštvo zanimljivosti, od ribarskog sela Afurada do arheološkog nalazišta u dolini Coa, na granici sa Španjolskom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju