Svi koji bi htjeli zaviriti u beskonačna prostranstva mogu platiti nešto manje od 7000 kuna predujma te se naći na listi čekanja za svemirski turizam. Da, neke su stvari preskupe, a sam put rijetko si tko može priuštiti...

Kompanija Virgin Galactic, čiji je vlasnik britanski milijarder i avanturist Richard Branson, planira ovo ljeto započeti sa svemirskim turizmom, a kako se vrijeme približava, zainteresiranih je sve više i više. Pa iako su karte koje su dosezale cijenu od golemih 1,5 milijuna kuna prodane još u prosincu 2018., broj onih koji bi se doslovno htjeli vinuti među zvijezde raste iz dana u dan, pa su u kompaniji odlučili napraviti – listu čekanja.

Na njoj se u 14 mjeseci našlo malo manje od 8 tisuća zainteresiranih, a kako biste uopće došli na nju, potrebno je platiti nešto manje od 7000 tisuća kuna (1000 dolara). Naravno, uvijek postoji šansa da će neki od putnika u međuvremenu odustati, pa će sretnici s liste čekanja doplatiti otprilike 1,5 milijuna kuna i otisnuti se u svemirska prostranstva...

"Itekako smo ohrabreni ogromnom potražnjom za prvi komercijalni svemirski let, pa smo odlučili napraviti i listu čekanja te dati priliku za kupnju karata i onima koji u prvom navratu nisu bili dovoljno brzi", objašnjava direktor Virgin Galactica Stephen Attenborough za Lonely Planet.

Kako smo već kazali, zadnje karte dostigle su cijenu i od 1,5 milijuna kuna, pa nas ne bi čudilo da ove kupljene u zadnji čas, budu prodane i po još višoj cijeni, što je jasno najavio predsjednik uprave kompanije George Whitesides rekavši kako su sami sebe podcijenili. Doduše, najavio je i jeftinije svemirske komercijalne letove u budućnosti, no nažalost po nas obične smrtnike, nije definirao kad takva "budućnost" dolazi.

U svakom slučaju, ako ne znate kud bi s novcima, posjetite službenu stranicu te doznajte sve o svemirskom programu. Mjesta za let navodno su na vrijeme kupili Justin Bieber i Leonardo Di Caprio, pa ako i vi poletite, nećete biti u lošem društvu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju