Britanski milijarder Richard Branson dao se u novi biznis. Naime, prije nekoliko dana predstavio je svoj prvi kruzer. Vlasnik Virgina za njega je odredio neka pravila, a najvažnije je ono da se na njega mogu ukrcati samo – odrasli.

Kruzer je nazvan Scarlet Lady, a Branson, kao uspješni biznismen, uvjeren je kako će suvremenim dizajnom i odlukom da na njega ne mogu djeca, već samo odrasli, privući mnoge osobe željne luksuznog odmora i mira. Trenutačno se nalazi u luci Dover u Engleskoj, a s putovanjima počinje od travnja. Najčešće će "kruzati" Karibima, a usidren će biti u Miamiju. 

"Scarlet Lady zbilja je poseban, a na njemu smo radili s poznatim svjetskim dizajnerima, arhitektima i umjetnicima jer želimo ljudima pružiti novo iskustvo", rekao je Branson na medijskom predstavljanju kruzera. Priznao je i kako su ciljna skupina mladi, ali odrasli ljudi, te je dodao kako je konačno ispunio svoj san jer o svom kruzeru razmišlja već jako, jako dugo.

Na brodu se nalazi ukupno 78 luksuznih apartmana. Neki od njih stoje i po 130 tisuća kuna, ali smještaj si mogu priuštiti i "siromašniji" te platiti od 11 tisuća kuna za trodnevno krstarenje.

Drag queens, saloni za tetovaže i ekstravagantne predstave sa spektakularnim akrobacijama samo su neki od detalja koji putovanje kruzerom čine nezaboravnim. Energijom nabijen plesni nastup u kojem ogromni ružičasti kit, divovska guska i mačka koja govori, kao i kafići, restorani, saloni čine Scarlet Lady najboljim noćnim klubom na moru.

Inače, valja reći kako je Branson najavio i još kruzera, Scarlet Lady tek je prvi u nizu. Drugi kruzer zaplovit će iduće godine, a treći 2022. Ovaj koji je već zaplovio impresionira golim brojkama. Težak je 60 tisuća tona, dug 278 i širok 38 metara, te ima nevjerojatnih 1430 kabina. Može primiti više od 2700 putnika i 1100 članova posade.

I da, za kraj, recimo i da je Branson prepoznao važnost čuvanja okoliša, pa će na kruzeru biti zabranjeno korištenje jednokratnih plastičnih proizvoda.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju