Vinski kamp Hažić, otvoren u Jurovčaku u međimurskoj općini Sveti Martin na Muri, prvi je kamp takve vrste u Hrvatskoj. Kamp na OPG-u Hažić nudi 12 parcela za kampere i osam drvenih mobilnih kućica koje će biti na raspolaganju početkom srpnja, a izgrađen je po najvišim ekološkim standardima uz kategoriju četiri sunca.

„U naš vinski kamp uložili smo mnogo truda i energije. Sretna sam što smo uspjeli. Iako još do kraja lipnja moramo postaviti mobilne kućice prvi kamperi su već stigli„ rekla je vlasnica Tatjana Hažić koja sa sestrom Valentinom vodi ovo gospodarstvo već niz godina.

Izgradnju kampa čija je vrijednost 3.500.000 kuna Fond za ruralni razvoj pomogao je s gotovo 1,5 milijuna kuna. OPG Hažić predstavlja izvrstan primjer uspješnog povlačenja sredstava iz EU fondova, jer su od 2015. prijavili šest projekata ukupne vrijednosti preko pet milijuna kuna.
Kamp će ponuditi smještaj turistima željnim uživanja u prirodi, vrhunskim vinima, pjenušcima, sokovima i ostalim proizvodima od jabuke obitelji Hažić i bogatoj turističkoj ponudi Međimurja.
Kampisti u okolici mogu uživati u vožnji biciklima, wellness uslugama Termi Sveti Martin, upoznavanju lokalnih kulturnih znamenitosti, uživanju u brojnim pustolovnim aktivnostima u organizacijia Accredo centra ili na pikniku uz izvrsnu domaću hranu i pića restorana Međimurski dvori.

„Obitelj Hažić predstavlja vrlo uspješnu turističku priču ruralne Hrvatske koja kroz seoski turizam pruža najbolje od Međimurja. U razvoju su im svakako pomogla sredstva iz EU fondova, no ne smije se zanemariti ni neizmjeran doprinos cijele ove vrijedne obitelji kao i vlastita sredstva uložena u unaprjeđenje kvalitete vlastitih proizvoda i turističke ponude“ naglasila je Aleksandra Kuratko Pani, voditeljica Udruge ruralnog turizma Hrvatske u čijem je članstvu OPG Hažić od 2020. godine.

Gosti i turisti kampa također mogu uživati u lokalnim proizvodima iz Međimurskog štancuna.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju