Realno, ne treba vam neki poseban razlog za posjet nekom od ovih živopisnih gradova, dovoljno dobar je razlog što su gradovi šareni i veseli. Ipak, čini nam se, da se koliko toliko opet putuje svijetom, pa ako vam savjeti mogu pomoći, zaputite se u neki od ovih gradova po dozu pozitive…

Burano, Italija

Riječ je o otoku u venecijanskoj laguni, do kojeg se stiže vožnjom od 40 – ak minuta od Trga sv. Marka. Radi se o prekrasnom mjestu, gdje nijedna kuća nije ostala neofarbana. Venecija je prošlih godina imala dosta problema s kruzerima, no naposljetku su ih zabranili, a ove godine će se uvesti i naplata ulaska u grad, kako bi se smanjio broj jednodnevnih turista. Svejedno, Burano je uvijek dobra ideja, a usput ćete se odmaknuti i od venecijanske gužve, te „zaroniti“ u mnoštvo boja.

Panama City, Panama

Moderno, staro, šareno – ovaj grad bismo mogli opisati kao miks svega. Plus, Panama nije toliko preplavljena turistima, a nije da se u njoj nema što raditi. Zato je sjajnu „foru“ uveo nacionalni prijevoznik Copa Airlines, omogućivši svojim putnicima na letu iz SAD – a za Južnu Ameriku, da u Panami provedu 24 sata do sedam dana, bez ikakvih dodatnih troškova što se tiče samog leta. Posjetite sjajni Bio muzej koji je projektirao Frank Gehry ili se uputite na neku od bezbrojnih plaža, jer vam ovdje neće biti dosadno.

Melbourne, Australija

Iako su pandemijske mjere i dalje stroge, vjerujemo kako će cijela priča s pandemijom u 2022. konačno ostati iza nas. Ako se odlučite na put „Down Under“ i vaše odredište bude Melbourne, ne samo da možete svašta doživjeti u gradu, već i posjetiti čudesno novo utočište za divlje životinje WildLife Wonders koje se nalazi u regiji Otways. Ova regija poznata je po divljim životinjama, posebno koalama koje sjede na svakom stablu, ali tu su i klokani, emui te ostale životinje koje će vam uljepšati ovaj put.

Procida, Italija

Ovaj čudesno šareni talijanski otočni grad udaljen je 40 – ak minuta trajektom od Napulja. Dodatno, 2022. je proglašen za talijansku prijestolnicu kulture, što daje na dodatnoj težini i značaju. Geslo koje su izabrali „Culture does not isolate“ (na talijanskom „isola“ znači otok) i više je nego prikladno. Ovdje je planiran bogati kulturni program, koji uključuje privremene umjetničke izložbe, festivale i nastupe, a sve to trajat će više od 330 dana, kako bi se ohrabrilo ljude da dolaze i u druga godišnja doba, a ne samo ljeti.

Kopenhagen, Danska

Grad koji se već godinama proglašava kao jedno od mjesta za najsretniji život na planeti, nije samo veseo i raznobojan, već i zelen, održiv, prepun umjetnosti i zanimljiv. Posjet njemu može se kombinirati i s road tripom po ostatku zemlje. Ipak, ljubitelji sporta, točnije biciklizma mogu doći na svoje, jer će upravo iz glavnog danskog grada 1. srpnja startati najpoznatija biciklistička utrka na svijetu – Tour de France.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju