Pakistan je, prema podacima stranice The World of Statistics, proglašen najjeftinijom državom za život. Da bi provjerio je li tome uistinu tako, Josh Larkin s kanala The Burnt Chip na YouTubeu otputovao je u njegov najveći grad, glavnu morsku luku i financijski centar – Karači.

U Karačiju je jednu britansku funtu, odnosno oko 1,2 eura zamijenio za 400 pakistanskih rupija i pokušao istražiti što sve s time može kupiti u jednom danu. Svoje doživljaje zabilježio je kamerom i video objavio na YouTubeu, gdje ga je dosad pregledalo više od 2,5 milijuna ljudi.

Josh Larkin na početku dana osvježio se tradicionalnom pakistanskim pićem doodthom – koje se radi od mlijeka, šećera, leda i gaziranog napitka, na ulici za svega 30 rupija.

Za ručak je pojeo biryani – začinjeno jelo napravljeno od riže, krumpira i piletine – i popio Pepsi za svega 30-ak centi, a za večeru uživao u ražnjićima od morskih plodova za koju je potrošio otprilike sličan iznos.

U Karačiju je isprobao jahanje deva, vozio se tuk-tukom i pogledao ples otrovnih zmija uz zvuk frula. Autobusnu kartu platio je samo tri centa.

U šetnji Karačijem otkrio je da najam stana u tom gradu stoji oko 50 britanskih funti ili 60-ak eura, što je barem pet do deset puta jeftinije nego u većini europskih gradova.

Što je sve Josh Larkin vidio, iskusio i kušao u Karačiju za nešto više od jednog eura u najjeftinijoj državi za život, pogledajte u njegovu videu u nastavku teksta.

Brežuljak Mrtvih: Kako je izgledao život za 40 tisuća stanovnika u najmodernijem gradu starog vijeka? Mohenjo Daro - 5 Mohenjo Daro - 4 Mohenjo Daro - 3 +1 Mohenjo Daro - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju