Ovaj će neboder uskoro postati najviša zgrada u američkoj saveznoj državi Floridi. Točnije, riječ je o novom neboderu hotela Waldorf Astoria koji će biti izgrađen u centru Miamija, a koji će se izdizati na 320 metara visine.

Neboder će izgledati poput hrpe od devet neuredno naslaganih kutija od stakla koje je osmislio slavni urugvajski arhitekt Carlos Ott, a bit će izgrađen u suradnji s tvrtkom PMG.

Slika nije dostupna Zanimljivosti Gigant od 737 metara: Superneboder koji može "pojesti" sve zagađenje u najvećim gradovima

Zgrada će obuhvaćati oko 100 katova, a bit će smještena na vrlo traženoj lokaciji – 300 Biscayne, koja je svega deset minuta udaljena od poznatih gradskih plaža.

U donjim kockama nalazit će se hotel s pet zvjezdica koji će obuhvaćati dvjestotinjak soba i apartmana, vrhunski restoran, spa-zonu i fitness-centar, bazene, prostor za okupljanja na otvorenom te druge slične sadržaje.

Gornji dio rezerviran je pak za luksuzne stanove za koje se već sada primaju rezervacije, iako neboder još nije izgrađen. Najjeftiniji stan u neboderu koštat će milijun dolara, odnosno oko 6,4 milijuna kuna.

Slika nije dostupna Zanimljivosti Čudo arhitekture: Neboder u Dubaiju u kojem stanari neće trebati plaćati struju

Što će sve nuditi neboder u centru Miamija, pogledajte u YouTube videu Miami Residental Groupa.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju