Znate li one bogate, visoke slapove u egzotičnoj džungli kakve često viđate na Instagramu? Ponekad se na fotografijama iz zraka u daljini nazire i moćni vulkan. Pronašli smo jednu takvu destinaciju za sve koji bi htjeli doživjeti ovu ljepotu prirode, a nisu sigurni gdje ju točno mogu pronaći.

Jedno od takvih idiličnih i fotogeničnih mjesta su indonezijski slapovi poznati kao Tumpak Sewu ili Coban Sewu. Smješteni su na poznatom otoku Java na kojem se nalazi i prijestolnica Jakarta.

Spektakularni slapovi se opskrbljuju vodom iz rijeke Glidik, a koliko vode dobivaju i koliko su bogati svjedoči i grubi prijevod njihova imena: tisuću slapova. Visoki su oko 120 metara, pa spadaju među najviše slapove Indonezije. Njima se možete diviti s visoka, tj. s vrha stijena, ali možete i sići skroz do jezera koje tvore.

Spust će potrajati kojih pola sata i u jezeru nema kupanja – no, to ne smeta. Pogled je tako veličanstven, a fotografije će biti nevjerojatne.

Div koji kuha u pozadini

Ono što je još poznatije od slapova jest aktivni vulkan Semeru udaljen svega 14 kilometara. U posljednjih 200 godina došlo je do 55 erupcija, a u nekim periodima male erupcija događaju se svakih 20 minuta. Posljednja se dogodila prije dva tjedna – štete nije bilo, no prizor dima koji nepomično stoji na nebu u oblacima djelovao je zastrašujuće.

Riječ je o ujedno i najvišoj planini otoka Java, visokoj 3 676 metara. Bez obzira što se radi o vulkanu, jedna je i od najpopularnijih planinarskih destinacija u Indoneziji.

Smješten je u Nacionalnom parku Bromo Tengger Semeru u kojem se nalazi još nekoliko vulkana, četiri jezera i čak 50 rijeka.

Ne čudi činjenica da je ovo mjesto prilično popularno među turistima unatoč vulkanima koji tinjaju. Stoga se pripremite na mogućnost gužve (naročito vikendom) ali i trud koji ćete morati uložiti da biste fizički prišli lokaciji. Ipak, jednom kada stanete pred slapove i ugledate uživo ovu nevjerojatnu prirodu, taj osjećaj će se višestruko isplatiti.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju