U petak 28., subotu 29. i nedjelju 30. srpnja u Fužinama će biti uzbudljivo i vruće. Uzbudljiv sportsko-glazbeni vikend u ovom popularnom odredištu u Gorskom kotaru obilježit će Europski kup u SUP (Stand Up Paddling) veslanju, koji će okupiti brojne zaljubljenike u ovaj sve popularniji vodeni sport, a večeri će uzdrmati tradicionalni rock-spektakl Rock pod branom.

U petak će nastupiti goranski rock bend Što kaj rock i zagrijati atmosferu žestokim zvukom, a subotnja će večer proteći u istom znaku uz tri benda, pulski Arsenal, riječki PleteRI te ART klub Gorski kotar koji je i suorganizator događanja uz Ured za turizam Općine Fužine.

Atraktivni Europski kup u SUP veslanju odvijat će se u subotu i nedjelju oba dana u dnevnim terminima. U subotu će se održati utrke u dvije discipline za odrasle te posebno za djecu. Odrasli će odmjeriti snage u dvije discipline, sprint i na duge staze, a za najmlđe će biti organizirana posebna dječja utrka.

U nedjelju će se održati druga Najviša SUP regata Fužine. Regata na jezeru Bajer, na 722 metra nadmorske visine, najviša je u Europi i tomu duguje svoje ime. Na njoj će svoje vještine pokazati aktivni sportaši i rekreativci, a održat će se i dječja regata. Natjecanja za odrasle odvijat će se u tri discipline: Fun - utrka na 2 kilometra, Race - utrka na 4 kilometra i Elite - utrka na 6 kilometara.

Više informacija o ovo sportskom događanju i svim atrakcijama Općine Fužine, "neodoljive gorske rivijere", možete pronaći na Facebook stranici Ureda za turizam Općine Fužine.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju