Teško je reći je li ljepša Barcelona ili Madrid, ali uskoro ćete iz jednog u ta dva grada moći putovati brzim vlakom za malo novca. Naime, cijene povratnih karata idu od 20 eura naviše, a iz Madrida do Barcelone trebat će vam tek nešto više od dva sata vožnje superbrzim i udobnim vlakom...

Niskobudžetni vlakovi s prijevozom će početi u travnju, a cijene će biti znatno jeftinije od onih koje sad plaćaju korisnici (32 eura u jednom smjeru), te ne treba sumnjati u odličnu popunjenost vlakova. Novi vlakovi donijet će karte za već od 10 eura po smjeru, a putnici mlađi od 14 godina u pratnji odrasle osobe plaćat će tek 5 eura.

Trenutačno su u prodaji promotivne karte po cijeni od 5 eura za smjer, a dostupne će biti sve do srijede, 5. veljače. Karte se nude za razdoblje od travnja do kolovoza, tako da uopće ne treba reći kako je potražnja već sad – golema.

Brzi, a povoljni vlakovi tri puta dnevno spajat će Madrid i Barcelonu. Jedna će linija biti direktna i putovanje će trajati dva i pol sata, dok će ostale dvije zastati i pokupiti putnike u Zaragozi. Već je u planu i četvrta linija, a do rujna trebalo bi dnevno prometovati pet linija.

Naravno, ova priča ipak ima i jedan mali dodatak jer se ovi vlakovi smatraju niskobudžetnima. Tako će, kao i kod aviona, i ovdje politika koja se tiče prtljage biti slična te će se prtljaga dodatno naplaćivati. Ipak, i uz naplatu prtljage karte će svakako biti povoljnije od dosadašnjih.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju