U zelenoj dolini „umirovljenog“ kratera smjestio se El Valle de Anton, najveći naseljeni krater na svijetu. Vulkan koji miruje tisućama godina omiljeno je izletište Panamaca sa svih strana zemlje, kao i turista. Od glavnog grada Panama Citya do El Vallea de Antona, potrebno je oko dva sata vožnje.

Za istraživanje tog uspavanog planinskog gradića koji se nalazi na dnu kratera idealne su dvije ili tri noći jer prilikom uživanja u prekrasnoj prirodi i šetnji stazama lako je izgubiti pojam o vremenu. Najpopularnija ruta vodi do vrha La India Dormide, prirodne formacije na rubu kratera vulkana koja nalikuje usnulom Indijancu.

Po putu se nalaze raštrkani mali slapovi, u kojima se može i osvježiti na putu do vrha s kojeg se pruža sjajan pogled na dolinu i grad. Pozornost plijene i petroglifi, piktogrami i logogrami uklesani u kamene stijene što datiraju iz predkolumbijskih vremena.

Nakon dana pješačenja posjetitelji El Valle de Antona se najčešće opuštaju u termalnim vodama, posjećuju farmu leptira, gradsku mikropivovaru i testiraju craft pivo te odlaze vidjeti ugroženu zlatnu žabu u zoološkom vrtu Nispero, koja se ne može vidjeti nigdje drugdje na svijetu. Osim pješačkim i biciklističkim rutama, prekrasni krajolik se može istražiti i na leđima konja.

Najbolji način za upoznavanje s tradicionalnim panamskim proizvodima, kao i gastronomijom je naravno, tržnica. Nalazi se u srcu grada i pršti bojama raznog voća i povrća, kao i rukotvorina. U svakom slučaju, panamski gradić ima sve što treba za nezaboravno iskustvo.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju