"Naš otok dobio je još jedno međunarodno priznanje, veliku nagradu čitatelja uglednog časopisa Travel + Leisure, koji su odabrali Hvar i dalmatinske otoke kao nezaobilazne destinacije na ovogodišnjoj World’s Best Awards. Treće mjesto u Europi, odmah iza grčkih Mílosa i Krete, te sedmo u svijetu zasluženo je ocjenama čitatelja po kriterijima koji su uključivali: prirodne atrakcije/plaže, aktivnosti/znamenitosti, restorane/hranu, ljude/ljubaznost i vrijednost destinacije", ponosno je objavio Grad Hvar na društvenim mrežama.

Svake godine T+L prikuplja procjene i iskustva čitatelja o destinacijama, hotelima, odmaralištima, gradovima, otocima, kruzerima, toplicama, zrakoplovnim prijevoznicima i drugim stanicama na putovanjima, a 2024. anketu je ispunilo više od 186.000 ljudi.

"Priželjkujete li mediteransku avanturu, ne tražite dalje od Hvara i dalmatinskih otoka", piše Travel + Leisure, koji hvali noćni provod, hvarske trgove, stoljetna zdanja i srednjovjekovnu tvrđavu koja gleda na more.

Top 10 najboljih otoka na svijetu 

  1. Maldivi
  2. Phú Quốc, Vijetnam
  3. Bali, Indonezija
  4. Milos, Grčka
  5. Dominika
  6. Kreta, Grčka
  7. Hvar
  8. Galapagos, Ekvador
  9. Koh Samui, Tajland
  10. Otoci Velikog koraljnog grebena, Australija

Robinzonska uvala na Hvaru: Komadić raja s tirkiznim morem koji se sakrio dalje od gužvi Mekićevica - 2 Mekićevica - 3 Mekićevica - 4 +0 Mekićevica - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju