Riječ je o jedinstvenim digitalnim iskustvima odnosno pričama o raznim destinacijama i skrivenim doživljajima kojima možemo virtualno pristupiti putem platforme Priceless Cities. U ovo digitalno iskustvo odlučili su uključiti i hrvatske hotele od kojih je svaki jedinstven na svoj način i svaki priča svoju priču.

Jedan od njih je i Isabella Valamar Collection Island Resort, dio grupacije Stories, Croatian Unique Hotels, smješten na najsjevernijem otoku Hrvatske - Svetom Nikoli. Kao otok na kojem je zabranjen promet, ovaj luksuzni resort pruža nevjerojatan mir i tišinu daleko od gradske vreve zbog čega će se mnogi osjećati kao da su na privatnom otočiću.

U prošlosti ovaj je otok štitio grad Poreč od oluja i vremenskih neprilika, a mornarima je bio poput utočišta od nemirnog mora. Otok obiluje bogatom poviješću, pa je tako na njemu prvo izgrađen Benediktinski samostan u kojem su se svećenici u miru mogli posvetiti svojem radu, a kasnije je venecijanski senat izgradio na otočiću svjetionik koji je trgovcima služio kao orijentir pomoću kojeg su lakše mogli doći do Venecijske Republike.

Krajem 19. stoljeća otok je pripao staroj istarskoj plemićkoj obitelji Polesini. Markiz Polesini tada je na ruševinama starog Benediktinskog samostana podigao dvorac za svoju ženu Isabellu. Izgrađen u neoklasičnom stilu, taj dvorac sada je luksuzni hotel koji nosi ime Polesinijeve žene Isabelle.

Isabella Valamar Collection Island Resort - 6 Isabella Valamar Collection Island Resort - 6 (Foto: Mastercard)

Kao obitelj koja je voljela uživati u miru i tišini te iznad svega držala do opuštanja i komfora, hotel Isabella nastavio je tu tradiciju pružajući gostima uslugu s 5 zvjezdica. Poput pravog hedoniste, markiz je uživao u svim blagodatima otoka, pa je obitelj bila poznata i po famoznoj kuhinji kojoj je malo tko mogao odoljeti.

Tako se na meniju hotela Isabella nalaze brojna jela iz knjige istarskih recepata samog markiza Polesinija. Jedno od najpoznatijih istarskih jela iz njegove kuharice jest sipa s njokima, a upravo je ono okosnica druge besplatne razglednice koju lako mogu preuzeti svi korisnici Mastercard® kartica i okušati se u ovom neprocjenjivom kulinarskom izazovu iz udobnosti vlastitog doma. Besplatnu razglednicu možete preuzeti na Priceless.com i možete početi sanjariti.

Od wellnessa i spa dijela, pa sve do slikarskih radionica, resort nudi niz sadržaja zbog čega vama i obitelji nikada neće postati dosadno. Zato razmišljate li već sada o tome gdje biste htjeli provesti iduće ljeto, ovo virtualno putovanje pružit će vam nezaboravno iskustvo zbog kojeg ćete zaboraviti na sve i otputovati u tople i mirisne ljetne noći koje pruža slatki otočić Sveti Nikola.

Advertisement

Sadržaj je napravljen u produkciji Nova Studia, native tima Nove TV i Mastercarda, u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju