Smješten preko puta Trogira i nedaleko od Splita, Čiovo je jedan od omiljenih jadranskih otočića za godišnji odmor i ljetovanje. Toliko da je prije nekoliko godina dovršen novi most kako bi zadovoljio potrebe sve više rastućeg prometa iz Trogira na otok.

Dok je Trogir mjesto na kojem ćete potražiti povijest i diviti se starim zidinama, uličicama i duhu nekadašnjeg Mediterana, Čiovo je mjesto na kojem ćete potražiti odmor, zabavu, dobru hranu i plaže. Najpopularnije destinacije su one u Okrugu Gornjem i Okrugu Donjem, a tu ćete pronaći i najbolje restorane: Konoba Labadusa, Srdela i Konoba Duga samo su neki od njih.

Želite li lijepe plaže i mir, a da opet niste predaleko od civilizacije, pođite u turističko naselje Arbanija ili Slatine. Arbanija je idealna za obiteljski odmor jer sadrži kafiće, restorane, trgovine i apartmane, a nije prebučna i prenaseljena. Od restorana preporučujemo Konobu Dida moj, s dnevnim svježim ribljim i mesnim specijalitetima, ali i terasom s prekrasnim pogledom na more.

Ljubitelji kampiranja mogu uživati u kampovima Labadusa i Rožac. Oba se nalaze u lijepim borovim šumama i okruženi su šljunčanim plažama. Na Čiovu ćete lako pronaći savršenu plažu i dovoljno mjesta za sebe. One mirnije plaže nalaze se u uvalama, a postoje i one popularnije koje su praktičnije zbog blizine drugih sadržaja.

Na jugozapadnom dijelu otoka možete pronaći lijepe plaže Labadusa, Barbara i Kava. Na sjeverozapadnim obalama to su prekrasne plaže Mavarčica, Stari Porat, Kuzmića, Toć, Miševac i Marinova Draga, a najpopularnija plaža je 2 kilometra dugačka „Okruška Copacabana“ u Okrugu Gornjem. Šljunčanu plažu prati i mnoštvo popratnog sadržaja. Na istočnoj polovici otoka to su Slatine, Martinka, Porat…

Na Čiovu se možete okušati i u ronilačkim aktivnostima jer se u blizini otoka nalazi preko 30 ronilačkih lokacija koje se smatraju jednima od najljepših na području srednje Dalmacije. Čiovo ima svoju ronilačku školu koja će vam pomoći da otkrijete čarobni podzemni svijet koralja, spužvi i olupina Jadranskog mora.

Jadranska Copacabana: Pješčana plaža duga 13 kilometara na koju može stati čak 150 tisuća kupača Velika plaža, Crna Gora - 6 Velika plaža, Crna Gora - 2 Velika plaža, Crna Gora - 3 +2 Velika plaža, Crna Gora - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju