Bez obzira jeste li ljubitelj sunca i plaža ili zaljubljenik u alpske spustove i žudite za skijanjem, nekoliko dana provedenih na nekom europskom otoku prekrasno dođu za opuštanje.

Iako je zima uvijek manje atraktivna za otočni odmor, ona na ovim otocima uopće nije loša. Vrijeme je umjereno, prehladno nije, tako da, nećete pogriješiti ako se zaputite na neki od njih…

Capri (Italija)

Nadaleko poznati Capri, zapanjujući otok u Napuljskom zaljevu, poznat je po tome što privlači bogate i slavne. Capri nudi luksuzne hotele s pet zvjezdica, šoping na atraktivnim ulicama i izvrsne restorane s teško dostupnim rezervacijama. Surov krajolik otoka „ukrašen“ je bezbrojnim uvalama duž obale. Ono što morate posjetiti je kultna Plava špilja. Dostupna samo čamcem, kroz niski tamni ulaz u špilju ući ćete u more čijoj se plavoj boji teško možete dovoljno nadiviti.

Elba (Italija)

Evo još jednog talijanskog otoka na listi. Šarm Elbe su njene prekrasne pješčane plaže, kojih doslovno ima „na bacanje“. Iako smještena malo izvan turističke karte, Elba je omiljeno mjesto Talijana iz Toskane. Kad odete u ovo doba, nećete baš tražiti plaže, ali zato možete istraživati otok. Jedno takvo mjesto su rudnici Capoliveri, gdje vam neće biti dosadno. Plus, ako vam otok i dosadi, Toskana je tu, na dohvat ruke…

Elba Elba (Foto: Getty Images)

Korzika (Francuska)

Korzika je slikoviti otok s bogatom poviješću. Popularno otočko odredište, poznato je po prekrasnim azurnim obalnim plažama i surovim planinskim vrhovima. Planinari iz cijelog svijeta imaju korzičku pješačku stazu GR20 — na kojoj treba svladati preko 150 kilometara teškog terena koji nagrađuje planinare zadivljujućim pogledima. Postoje i pristupačnije šetnje za manje neustrašive turiste koje mogu odgovarati vašem stilu i iskustvu. Naravno, Korzika je i rodno mjesto francuskog cara Napoleona Bonapartea. Možete posjetiti dom njegovih predaka, Mason Bonaparte, u glavnom gradu, Ajaccio.

Malta

Prekrasna Malta dom je povijesnih znamenitosti s dugog popisa vladajućih kraljevstava. Rimljani, Mauri, Britanci, Francuzi i drugi vladali su kroz povijest ovim šarmantnim otočićem. Glavni grad Valletta, drevni je grad opasan zidinama savršen za lutanje i istraživanje. Odlutajte do vrha središta grada gdje ćete pronaći Barrakka vrtove s kojih se pruža zadivljujući panoramski pogled.

Malta Malta (Foto: Getty Images)

Mikonos

Ovaj otok nezaobilazno je odredište u Europi. Smješten u Egejskom moru, središnje je mjesto na Mediteranu. Barovi na plaži, plesni klubovi i privatne zabave traju cijelu noć na ovom prekrasnom rajskom otoku. Ipak, zimi je situacija drukčija, no tu su i brojne prirodne ljepote. Bijele stijene sjajno se naslanjaju na plave obale, te izazivaju smiraj. Noću, kada se pojave i zvijezde iskaču, lako možete pomisliti da se nalazite na nekom mjestu koje nije stvarno.

Nikad nije rano za maštanje o godišnjem: Prekrasni, a manje poznati europski otoci Otoci - 1 Otoci - 2 Otoci - 3 +1 Otoci - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju