Izletište Cvituša u Lovincu odlično je vikend-odredište u kojem će se dobro provesti i odrasli i djeca. Nalazi se u Lici, na dvije trećine puta od Gospića do Gračaca, a uz ostale sadržaje, posebna atrakcija zimi je uređeno sanjkalište. Zato, ako razmišljate o izletu za vikend, ne morate tražiti dalje. Ovdje ćete se dobro izmoriti na svježem zraku, vrlo dobro najesti i vrhunski iskoristiti slobodni dan.

Nadohvat ruke 

Izletište Cvituša nalazi se blizu autoceste, pa je do njega jednostavno doći iz svih krajeva Hrvatske. S autoceste trebate sići na izlazu Sveti Rok ili Gornja Ploča i vrlo ćete brzo stići u Lovinac. Do Lovinca i Cvituše iz Zagreba, Splita i Rijeke trebat će vam dva sata automobilom, a iz Zadra i Šibenika samo jedan sat.

Sanjkalište Cvituša čini ovo odredište još zanimljivijim zimi. Dugo je sto metara i široko sto trideset metara, a na stazi možete i (na)učiti skijati. Nije loše znati i da svu potrebnu opremu za zimske radosti ovdje možete unajmiti. A ako vam nedostaje adrenalina, tu je i zipline, koji je otvoren od 12 do 17 sati. Na izletištu ćete pronaći i suvenirnicu, koja uz magnete, šalice i slične sitnice nudi i proizvode lokalnih OPG-ova: med, sokove, pekmeze, sireve, prirodnu kozmetiku i prirodne čajeve.

Lički specijaliteti 

Izletište Cvituša, osim rekreacijskim sadržajima za velike i male, može se pohvaliti izvrsnom gastronomskom ponudom. Simpatična drvena kućica Medin bar restoran je koji nudi isključivo tradicijske ličke specijalitete koje morate probati. Na meniju su lička pogača, juneći gulaš, lička šnicla (pohani juneći odrezak u umaku od vina), rezanci s vrganjima, knedle sa šljivama... 

Ovaj je kraj poznat po odličnim rakijama, pa se (samo veliki) nakon aktivnosti na otvorenom, zagrijte domaćom šljivovicom, rakijama od šumskog voća ili rakijom s medom. Restoran je otvoren svakim danom osim ponedjeljka, a često organizira i tematske večeri uz živu glazbu. Ako dolazite u većoj grupi, rezervirajte mjesto da ne ostanete gladni, a dobrodošli su i vaši kućni ljubimci.

Ako ne želite voziti kući punog želuca, u blizini se nalaze hostel Sveti Rok, kamp Srce Velebita i pregršt obiteljskog smještaja i kuća za odmor. Na području Općine Lovinac možete posjetiti ostatke japodskih gradina, ruševina utvrde Štulića kulina ili izvor Banice... A vrlo su blizu i Cerovačke špilje, PP Velebit te NP Paklenica, što pruža puno mogućnosti za aktivan i ispunjen vikend prema svačijem guštu. 

  Hrvatska zemlja vukova: Razlozi zbog kojih biste jesen trebali iskoristiti za posjet Lici Lika Nacionalni park Plitvička jezera Memorijalni centar Nikole Tesle +10 Lika

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju