Lič je maleno mjesto u Gorskom kotaru, samo nekoliko kilometara udaljeno od puno razvikanijih Fužina. Planinarima je dobro poznato jer se iz njega kreće za Kobiljak i Medviđak, Viševicu i (burni) Bitoraj, ali i oni koji se radije drže ravnog ovdje će provesti idiličan dan ili vikend. Lič leži uz zapadni rub Ličkoga polja, ali visoka crnogorična šuma koja ga okružuje podsjeća vas da ste i dalje u "Đavoljem vrtu" kontinentalne Hrvatske.

Srne vam jedu iz ruke

U Liču se smjestilo izletište Šumska bajka s brojnim sadržajima u kojima će uživati i veliki i mali. Najveća atrakcija Šumske bajke svakako su gateri sa šumskim životinjama – srnama, čitavom obitelji jelena lopatara i dva "veprića" od 250 kilograma – Miškom i Malom. Možete ih promatrati iz neposredne blizine, a znatiželjne srne odvažit će se i približiti vam se i - ako im ponudite posebno ukusan busen trave ili jabuku - čak vam i jesti iz ruke.

Izletište Šumska bajka - 3 Izletište Šumska bajka - 3 (Foto: Šumska bajka)

U Šumskoj bajci dočekat će vas ljubazni domaćini s goranskim ljekovitim prirodnim pićem dobrodošlice (za velike), bombonom i tetovažom (za male) i "zelenom košaricom" da se lakše sprijateljite sa šumskim životinjama i dati vam precizne upute za šetnje u okolici.

Možete krenuti i na poučan put edukativnom stazom na kojoj ćete susresti brojne stanovnike goranskih šuma i naučiti ponešto o njihovu životu. Za organizirane grupne posjete izletište Šumska bajka radi po najavi i prema dogovoru, a za individualne posjete otvoreno je subotom i nedjeljom od 10 do 16, a zimi do 15 sati. 

Uzbuđenja za velike i male

Društvo će vam praviti likovi iz bajki izrađeni od drva, a dobra je zabava zagarantirana mnogobrojnim zabavnim sadržajima za djecu – tu su ljuljačke, klackalice, tobogani i trampolini, ali i za odrasle, koji mogu boćati na čak dva uređena boćališta ili se baviti jednim od omiljenih sportova za odrasle - roštiljanjem. U ponudi je šest roštilja na otvorenom te zatvoreni prostor za roštilj nazvan Zimski vrt.

Izletište Šumska bajka - 13 Izletište Šumska bajka - 13 (Foto: Šumska bajka)

Veliki prostor izletišta idealan je za mnoge igre i aktivnosti na otvorenom, nogomet, odbojku, badminton ili frizbi, a amfiteatar okružen šumom za održavanje kulturno-zabavnih događanja, pa je Šumska bajka dobra ideja ne samo za obiteljski nego i za izlet u različitim sastavima, proslave ili team building, kao i za vrtićke i školske izlete.

U cijenu ulaznice od 5 eura za odrasle i 4 za djecu uključeni su svi dječji zabavni sadržaji, boćališta, šetnja tematskom stazom, razgledavanje drvenih skulptura likova iz bajki te obilazak gatera sa šumskim životinjama, a za najam roštilja i Zimskog vrta potrebno je nadoplatiti 27 odnosno 67 eura. Dobro je znati i da ako roštiljate, niste ograničeni radnim vremenom izletišta. Psi su također dobrodošli i ne plaćaju ulaznicu.

Preporučujemo vam da se prije polaska javite domaćinima i da ne pratite Googleovu navigaciju, nego da - kada dolazite iz smjera Fužina, oštro skrenete desno kod velikog drvenog medvjeda. Sve novosti možete saznati na Instagram profilu ili na Facebook stranici Šumske bajke

Rajski mir samo 30 kilometara od Zagreba: Napunite baterije uz najzeleniji pogled Kuća za odmor Rajski mir - 8 Kuća za odmor Rajski mir - 7 Kuća za odmor Rajski mir - 6 +4 Kuća za odmor Rajski mir - 5
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju