Galerija Funky food burgeri Hotel Olympia Sky Hotel Olympia Sky Plata Zlatni lug Hotel Olympia Sky +23 OPG Depoli

Sanjarenje o odmoru ne prestaje niti dolaskom hladnijih dana. Možda je sezona kupanja završila, no primorski gradići i dalje imaju mnogo toga za ponuditi. Tako su Hotel Olympia Sky u Vodicama i Mastercard osmislili nezaboravno iskustvo koje vrijedi iskušati čak i ako nas sunce ne prži na „ugodnih“ 30 stupnjeva.

Iskustvo s naglaskom na tradiciji

Hotel Olympia Sky Hotel Olympia Sky (Foto: Nova Studio)

Da je dobra spiza najvažnija, najbolje znaju u hotelu Olympia Sky gdje se chefa restorana svaki dan može sresti na vodičkoj tržnici kako bira svježe namirnice koje će kasnije poslužiti. Tako istovremeno podupiru lokalne proizvođače i svojim gostima nude najbolje od najboljeg. Od tih namirnica, uz neizostavnu kavu Divku koja će nas vratiti u neka druga vremena, pripremaju doručak koji će nam donijeti u sobu i u čijim ćemo okusima uživati uz prve zrake sunca.

Hotel Olympia Sky Hotel Olympia Sky (Foto: Nova Studio)

Ipak, njihovo iskustvo tu ne staje. Kako je hotel Olympia Sky okružen maslinikom, imat ćemo priliku sudjelovati na radionici maslinovog ulja gdje možemo vidjeti kako od ploda masline nastaje tekuće zlato, ali i sudjelovati u degustaciji maslinovog ulja.

Za kraj tu je luksuzna večera od tri slijeda na desetom katu hotela Olympia Sky s pogledom na vodički arhipelag od kojeg zastaje dah, a koja će zasigurno ostati zauvijek u našem sjećanju.

Sve čari Slavonije kao dio doživljaja koji se ne zaboravlja

Park šuma Jankovac Park šuma Jankovac (Foto: Nova Studio)

Ako vam je dosta sunca i mora te ste se poput nas malo zaželjeli avanture na kontinentu, onda je dvodnevno istraživanje Slavonije u organizaciji male turističke agencije Thrillseeker Croatia idealno za vas. Ono je zamišljeno kao iskustvo koje će probuditi pravog Slavonca u svima nama tako što će nas uz vrsnog vodiča Josipa Lukačevića povesti kroz sve čari koje nam na raspolaganje stavlja prekrasna Slavonija.

 

Nezaboravan doživljaj započinje u Parku šuma Jankovac, prekrasnom mjestu koje obiluje prirodnim ljepotama i dvama jezerima, a u čijim se šumama skriva i sarkofag grofa Jankovića, koji si je isti sagradio još za života. Od tamo kreću i brojne planinarske staze kojima možemo doživjeti gorje Papuk u punoj veličini.
Nakon dana provedenog u istraživanju planinarskih staza i penjanja po gorju Papuk gdje ćemo se nadisati friškog zraka, vodič će nas povesti da okusimo prave gastronomske užitke Slavonije irisne suhomesnate plate iz Zlatnog Luga, pečenu pastrvu s pekarskim krumpirom ili pak fenomenalni burger iz Funky fooda koji se topi u ustima.

Kuća Panonskog mora Kuća Panonskog mora (Foto: Nova Studio)

Svoj doživljaj Slavonije za taj dan ćemo završiti na imanju Zlatni lug koje nudi ugodan smještaj i pravi tradicionalni slavonski doručak zbog kojeg nećemo tako brzo ogladnjeti, a već u idućem trenutku bit ćemo na putu za Veliku. Tamo ćemo posjetiti Kuću Panonskog mora gdje ćemo moći „umočiti“ noge u vodu koja je nekada prekrivala ovu ravnicu te koja će najbolje dočarati kako je mjesto izgledalo prije 20 milijuna godina. Svoje putovanje završit ćemo u Kutjevu i nezaobilaznim Kutjevačkim podrumima gdje su prema legendi carica Marija Terezija i barun Trenk proveli cijeli tjedan. Za istim stolom gdje su oni ljubovali, mi ćemo popiti jedno od kutjevačkih najboljih vina i prepustiti se enološkim užicima.

Posebno kreirano iskustvo za potpuni doživljaj Opatijske rivijere

Liburnia Hotels Liburnia Hotels (Foto: Nova Studio)

Ako vam ipak nije dosta mora, na platformi priceless.com/hrvatska možete pronaći i posebna iskustva i posjetiti biser Jadrana – Opatijsku rivijeru kojoj se često laska da je poput Francuske Nice. Da je uistinu tako govori nam iskustvo kojeg su Liburnia Hotels & Villas i Mastercard kreirali zajedničkim snagama kako bi korisnici Mastercard® kartica dobili mnogo više od hotelske sobe, sunca i mora.

Unatoč vremenu koje ne ide na ruku, Opatiju možemo doživjeti iz jednog posve drugačijeg kuta, pa ćemo tako u sklopu ovog doživljaja moći upoznati vlasnike lokalnih OPG-a koji su pravi znalci u proizvodnji meda i proizvoda od lavande.

OPG Depoli OPG Depoli (Foto: Nova Studio)

OPG Depoli otvorio je vrata svojeg malog raja i za nas, pa će nas tamo dočekati s pićem dobrodošlice u ruci i provesti po svojem imanju te zaokružiti priču u konobi koja im služi kao degustacijski centar. Tu ćemo isprobati pčelinje proizvode koje izrađuju poput meda, propolisa, voska, krema i namaza, a nakon što ih iskušamo otići ćemo doma punih ruku proizvoda koje želimo podijeliti sa svojim najbližima. U sklopu iskustva posjetit ćemo i polje lavande, a tamo ćemo i izraditi svoj suvenir od ovog mirisnog bilja koji će nas zauvijek podsjećati na prekrasno iskustvo koje smo doživjeli kao dio ovog doživljaja.

OPG Depoli OPG Depoli (Foto: Nova Studio)

Povratak svakodnevici neprestano nas podsjeća na protekle mjesece kada smo bezbrižno mogli uživati u svim blagodatima godišnjeg odmora. No osjećaj bezbrižnosti i dalje nas može pratiti odlučimo li se za vikend pobjeći iz grada i isprobati iskustva koje je za nas kreirao Mastercard zajedno sa suradnicima. Hedonizma, gastronomskih užitaka, ali i aktivnosti zasigurno neće nedostajati zbog čega ćemo se po završetku vratiti nazad u grad s fenomenalnim uspomenama i osmjehom na licu.

Ako ste među onima koji će svoja sljedeća putovanja i avanture planirati nešto kasnije, na digitalnom hubu priceless.com možete pronaći i čitav niz digitalnih iskustava u kojima možete uživati iz udobnosti vlastitoga doma.

Plata Zlatni lug Plata Zlatni lug (Foto: Nova Studio)

Kako je nepredvidiva 2020. svoju izazovnost prenijela i u ovu godinu te otežala donošenje odluka vezanih uz putovanja na kakva smo do sada navikli, platforma priceless.com postala je jedinstveni digitalni hub koji, uz niz putovanja za koja morate spakirati kofere, nudi i neprocjenjiva virtualna iskustva uz koja možete otputovati u različite kutke svijeta iz udobnosti vlastitoga doma. Na taj način, svakodnevnom suradnjom sa zemljama diljem svijeta, ono najbolje i od naše zemlje putuje i van njenih granica. Tako korisnici diljem svijeta mogu saznati izvorne recepte za pripremu tradicionalnih zagorskih štrukli, međimurske zlevanke ili pak sourdough kruha po receptu jedne od naših najpopularnijih craft pekarnica, urediti svoj dom uz pomoć poznatih hrvatskih dizajnerica namještaja i interijera, otkriti sve tajne DJ pulta uz renomiranu hrvatsku producenticu elektronske glazbe, poslušati niz modnih savjeta naše poznate dizajnerice ili pak uživati u raznim radionicama čiji će vas protagonisti inspirirati da steknete nova znanja ili započnete s nekim novim hobijima.

Hotel Olympia Sky Hotel Olympia Sky (Foto: Nova Studio)

Sva iskustva na priceless.com dostupna su ekskluzivno za korisnike Mastercard kartica, a kako biste im pristupili potrebno je samo registrirati se svojom karticom na priceless.com i otključati sadržaje koji će neupitno oplemeniti vaše živote – neovisno o tome jeste li spremni spakirati kofere i uputiti se na putovanje kakvo ćete pamtiti ili ste pak među onima koji ćete pričekati neko drugo vrijeme za takav pothvat te iskoristiti sve ono što nam nude najnovije tehnologije.

Posjetite priceless.com i započnite nešto neprocjenjivo™.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Mastercard po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju