Nedavno je hotel TWA bio dio terminala u New Yorku (JFK) za Trans World Airlines – poznatiji jednostavno kao TWA. No 1990-ih, TWA se našao u problemima, a 2001., zrakoplovni prijevoznik je pripojen American Airlinesu.

Kultna glavna zgrada je bila prazna do 2015., kada je najavljeno da će biti obnovljena kao hotel u zračnoj luci. Uz veliko iščekivanje i pompu, hotel TWA konačno je otvoren 2019. Hotel TWA nalazi se odmah ispred terminala 5 JFK-a, gdje posluje JetBlue.

To znači da možete jednostavno doći do hotela prije ili nakon leta JetBluea jer terminal i hotel zapravo su povezani tunelom i dizalom. Nalazite li se na bilo kojem od JFK terminala, lako možete brzo skoknuti do TWA tako što ćete se uputiti do Terminala 5. Samo slijedite istaknute oznake i putokaze.

Nakon poreza i pristojbi, trebali biste očekivati da ćete platiti najmanje 200 dolara za noć u TWA - ako ne i znatno više, pogotovo ako želite apartman ili sobu s pogledom na pistu. Ali ako ste ljubitelj zrakoplovstva, ljubitelj povijesti, cijenite dobar dizajn ili jednostavno volite cool zgrade, ovo je niska cijena koju ćete platiti za ovo iskustvo.

Jedinstvena opcija u hotelu TWA je da možete rezervirati "dnevni boravak" za samo četiri do čak 12 sati. Cijene nisu značajno jeftinije od boravka cijele noći, ali bi moglo imati smisla ako želite provjeriti hotel, odrijemati i istuširati se tijekom dugog putovanja.

Na ovom ćete terminalu pronaći brojne atrakcije koje bi vas mogle okupirati i danima, a ne satima, kao osjetiti nostalgiju za 60-ima na svakom koraku. 

TWA - 2 TWA - 2 (Foto: Profimedia)

Goste hotela očekuje: 512 zvučno izoliranih soba s uzbudljivim pogledom na piste JFK-a i legendarni TWA Flight Center, goleme prostorije za sastanke i razna događanja, kafić i restoran, bazen na krovu te mjesto za promatranje piste (rezervacije su potrebne, osim od 7 ujutro do 10:30 ujutro).

Lockheed Constellation "Connie" L-1649A koktel salon gostima nudi vrhunska pića, a ondje je i najveća svjetska hotelska teretana - fitness centar od oko tri tisuće četvornih metara. 

TWA - 3 TWA - 3 (Foto: Profimedia)

Gosti mogu posjetiti i hotelski muzej koji vraća u prošlost TWA, Jet Agea i pokreta modernog dizajna sredinom prošlog stoljeća ili krenuti prema galeriji, razgledati fotografije iz 1960-ih te isprobati kabinu za snimanje vlastitih uspomena. Na raspolaganju je i Twister soba za isprobavanje popularne igre. Zanimljivo, zar ne?

Želite li i vi posjetiti ovo spektakulatno čudo, hotel i atrakciju samu po sebi, posjetite službenu internetsku stranicu TWA Hotela. 

Najmanji naseljeni otok na svijetu na koji stane samo jedna kuća i drvo Just Room Enough otok, SAD - 3 Just Room Enough otok, SAD - 2 +0 Just Room Enough otok, SAD - 1

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju