Kako prenosi portal E Međimurje, činjenica kako se do Toplica Sveti Martin od Graza može stići biciklom u manje od pola dana i predviđanja koja govore kako će do 2020. godine broj ciklo turista u Hrvatskoj porasti za 600% - samo su dokaz koliko ima prostora za razvoj biciklističkog turizma na ovom području.

Upravo to su neke od stvari koje su spomenute u prezentaciji koja se održala u Toplicama Sveti Martin, a koja je okupila gotovo svu vodeću ponudu turizma u Međimurju. Na prezentaciji je predstavljen projekt ADRIA BIKE HOTEL čiju će licencu prvi u regiji dobiti upravo Spa & Sport Resort Sveti Martin, i time postati središte biciklističkog turizma u regiji.

Generalni direktor Toplica Sveti Martin - Branimir Blajić nadodao je kako je smjer razvoja Spa & Sport Resorta Sveti Martin takav da prati zdrave trendove u svijetu, što podrazumijeva promociju zdravog življenja kroz uvođenje lokalnih i zdravih proizvoda u ponudu. Uz to, spomenuo je kako uz dosadašnje mogućnosti za profesionalne sportske pripreme, ponudu želi prilagoditi i rekreativnim sportašima, a posebice biciklistima kojih u Europi ima preko 60 milijuna, a koji godišnje realiziraju 2,3 milijarde biciklističkih izleta.

Činjenica je kako se Međimurje u Europi može brendirati kao turistička destinacija jedinu uz sinergiju rada svih dionika u županiji, a upravo je projekt Adria Bike Hotela stepenica više za jedinstvenu promociju Međimurja na inozemnom, ali i domaćem tržištu.

Važno je spomenuti kako se promjene ne očekuju preko noći i da je put do uspjeha jedan proces koji će zasigurno trajati određeno vrijeme premda se prvi rezultati očekuju već ove godine za kada su u najavi novi bike paketi. Vrhunac svega biti će veliki trodnevni bike festival koji će se održati u drugoj polovici godine kada se očekuje na stotine posjetitelja iz cijele Europe. Svi na bajk i pravac Međimurje!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju