Meštri užurbano zuje brodskim hodnicima i palubama. Tuče se ruzina s brodske oplate, brusi paluba, pituraju saloni... Hodnici i saloni pažljivo su prekriveni najlonom i kartonom. Nekadašnje putničke kabine, sutra “hotelske sobe” čiste su, sređene, usisane i sve lipo miriše. Samo valja otvoriti vrata i primiti prve goste, piše u Slobodnoj Dalmaciji.

- Preko Booking.coma već imamo na desetke rezervacija. Pregovaramo s turističkim agencijama koje su zainteresirane za dovođenje gostiju - priča nam poznati splitski poduzetnik Večeslav Mrčelić, vlasnik tvrtke “Botel“ koja je od brodarske tvrtke “Blue Line” unajmila “Dalmatiju“.

- Čujte, s obzirom na sve sadržaje koje imamo na brodu, od VIP kabina, restorana, barova, noćnog kluba, sauna, jacuzzija, do sunčane palube, recepcije, male kapelice i svega ostaloga, mi komotno možemo imati četiri hotelske zvjezdice. Uz to i cijene smještaja više su nego prihvatljive. Recimo, cijena kreveta u četverokrevetnoj kabini morskog hotela je 25 eura, u dvokrevetnoj 50, a krevet u VIP kabini je 100 eura - kaže naš sugovornik, ponosan na novu splitsku turističku atrakciju.

Botel “Dalmatia“ ima 482 kreveta i 150 kabina, od čega 10 luksuznih. Uza sve to, tu je i velika garaža. Feribot “Dalmatia“ izgrađen je 1978. godine u Poljskoj kao “Pomerania“. Ovaj lijepi brod preplovio je na tisuće morskih milja. Tukao je valove od Baltika do Jadrana, a sada će - kao morski hotel - uploviti u drugu, mirniju mladost. Ako ste spavali u hostelu, hotelu i šatoru - morate i na Botelu! Javite se što prije!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju