Na svečanom otvaranju u Poreču, okupljenima se u ime tvrtke Parenzana, glavnog organizatora projekta, obratila Dragica Ćubelić:
„Prije 10 godina malo je tko znao što je bila Parenzana i koliko je puno značila za ovaj kraj kada je prije stotinjak godina povezivala Trst i Poreč. Istarska je županija, zajedno s okolnim Općinama mnogo uložila u njezinu revitalizaciju i popularizaciju. Njezino je ponovno otkrivanje velika vrijednost ne samo za turiste, već i za sve stanovnike Istre, koji je sada mogu ponovno upoznati i uživati u njezinim ljepotama. Ovo je tek prva faza našeg projekta koji će se razvijati kroz 2015. i 2016. godinu kada planiramo započeti s izletom od Grožnjana do Livada „Put tartufa“, kao i ubrzo nakon toga s „Putem muškata“.

Predstavili su se i vinari koji su uključeni u ponude koje pruža izlet „Put Velog Jože“, a to su Tomaz iz Motovuna te Pilato, Geržinić, Franc Arman, Arman Marijan i Rossi iz Vižinade.

Parenzana Train će turistima pružiti povijesni, kulturni, avanturistički, gurmansko-enološki i etnološki doživljaj. Jedinstvenom vožnjom vlakom, promatrajući pejzaže i vozeći se kroz tunele i vijadukte, posjetitelji će imati priliku zaviriti u povijest i oživjeti legende ovoga prelijepoga kraja, piše Regional Express.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju