Vidno uzbuđen vlasnik istaknuo je na otvaranju da se za ovu investiciju odlučio još 1998. godine. Od tada je posjetio mnogobrojne parkove u Europi i izvan Starog kontinenta da bi se i sam odlučio za aktualan koncept koji će s vremenom postati tematski park s bogatim sportskim i zabavnim sadržajima te noćnim životom s cjelogodišnjim poslovanjem, koji će uz dodatnih 80 trenutno zaposlenih uposliti još 100-tinjak djelatnika.

- Istra ostvaruje trećinu turističkih prihoda države i htio sam joj pružiti sadržaj poput sporta i zabave koji će nadopunjavati postojeću ponudu. Samo u Italiji postoje 104 vodena parka otvorenog tipa koji su motivi dolaska gostiju u destinaciju. Posebnost ovog projekte je ta što je riječ o obiteljskoj priči i dokaz je da se uz veliki trud i zalaganje cilj može ostvariti, istaknuo je vlasnik Istralandije Branko Kovačić.

Prvi uzvanici imali su priliku vidjeti brojne atrakcije koje krase ovaj park na samom izlazu s Istarskog ipsilona za Novigrad gdje je izgrađen novi kružni tok. U parku na 80.000 kvadrata je uređeno čak 4.500 kvadrata vodenih površina, 1,2 kilometra vodenih tobogana raznih dimenzija, a ovdje se nalazi i najviši tobogan u državi koji je visok zavidnih 27 metara. Mogu se pohvaliti i najvećim bazenom na valove na Mediteranu na čak 2.500 kvadrata, hidromasažnim bazenom za odrasle na dva nivoa na 900 kvadrata te velikim dječjim bazenom na tisuću kvadrata s vodenim dvorcem i dječjim toboganom. Park krasi i veliki amfiteatar sa 500 sjedećih mjesta za razna događanja te pet restorana, prenosi Glas Istre. Detalje i informacije potražite na Facebook stranici Istralandije!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju