Miami je grad s najvećim brojem turista na svijetu u odnosu na lokalno stanovništvo, otkrila je nova studija. Istraživanje je pokazalo da na svakih 100 stanovnika u najvećem gradu američke savezne države Floride dođe 1641 posjetitelj.

Uzme li se u obzir da u Miamiju živi nešto manje od pola milijuna stanovnika, jasno je da riječ o impresivnom broju posjetitelja. Prema službenim podacima, grad svake godine posjeti 8,1 milijun ljudi. Ne samo da turiste privlače njegove plaže i bogat noćni život već i vrlo umjerena klima. I za najhladnijih mjeseci, temperatura u termometru tu rijetko kad padne ispod 17 Celzijevih stupnjeva.

Na drugom mjestu ljestvice najposjećenijih gradova u odnosu na broj lokalnog stanovništva našao se Las Vegas (993 turista na 100 stanovnika), a slijedi ga Dubai, koji svake godine posjeti 16,7 milijuna zainteresiranih, odnosno 588 turista na stotinu lokalnih stanovnika.

Slika nije dostupna Zanimljivosti Do veljače 2020. nema slobodnog mjesta! Selo s tajnim adutom koje turisti "opsjedaju"

Na ovoj ljestvici svoje mjesto našla su i tri europska grada – Edinburgh na četvrtom mjestu (445 turista / stanovnika), Dublin na petom mjestu (427 turista /100 stanovnika) te Beč na osmom mjestu (329 turista / 100 stanovnika).

U top 10 najposjećenijih gradova u odnosu na broj lokalnog stanovništva našao se i Hong Kong na šestom mjestu s impresivnom brojkom od 29,8 milijuna turista svake godine, ali i San Francisco, Singapore te Washington D.C.

Istraživanje je provela tvrtka Official Esta, koja se bavi procesiranjem podataka za dobivanje viza, a koja je do podataka došla analizirajući broj međunarodnih turista u pedesetak popularnih gradova svijeta u odnosu na lokalno stanovništvo.

10 najposjećenijih gradova svijeta prema istraživanju Official Esta:
1. Miami, SAD
2. Las Vegas, SAD
3. Dubai, Ujedinjeni Arapski Emirati
4. Edinburgh, Škotska
5. Dublin, Irska
6. Hong Kong, Kina
7. San Francisco, SAD
8. Beč, Austrija
9. Singapore, Singapore
10. Washington D.C., SAD

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju