Svi ljubitelji najpoznatijeg čarobnjaka došli su na svoje. Naime, odnedavno je moguće odsjesti u kući Harryja Pottera, koja se nalazi u jednom engleskom selu, a dostupna je na platformi Airbnb.

Iako je prošlo više od dva desetljeća od izlaska prve knjige o malom čarobnjaku, nazvane "Harry Potter i kamen mudraca", nakon koje je izašlo još šest nastavaka te je legenda o Harryju završila, priča o ovom dječaku i dalje je prilično popularna. Razlog je tomu što i dalje postoje mnogi zaljubljenici u svijet čarobnjaštva, a saga o Potteru neizbježna je inspiracija, pa tako danas postoje Čarobni svijet Harryja Pottera u američkom Orlandu, obilazak studija Warner Brosa u Londonu, filmovi o Harryju, videoigre, kazališne predstave, a prema novom čak se i može ostati u Harryjevu domu iz djetinjstva koji se iznajmljuje na Airbnbu!

Slika nije dostupna Putovanja Iznajmljuje se u soba u kraljevskoj palači! Cijena? Ako pitate, ne možete si je priuštiti

Kuća De Vere nalazi se u srednjovjekovnom selu Lavenham u Suffolku. Datira iz 14. stoljeća, a pojavljuje se u filmu Harry Potter i darovi smrti (prvi dio) kao Harryjeva rodna kuća, ali i kao rodna kuća njegova učitelja i mentora Albusa Dumblerdorea. Ovo je također i mjesto gdje su se čarobnjakovi roditelji usprotivili Lordu Voldemortu, ali i gdje je Harry "zaradio" poznati ožiljak.

Lavenham, u kojem se kuća nalazi, smatra se najbolje očuvanim srednjovjekovnim selom u Engleskoj. Potterova kuća pretvorena je u bed & breakfast, a uređenje je itekako na visokom nivou. Naime, nije loša ideja nakon cjelodnevnog lutanja opustiti se uz kamin...

Noćenje i ne stoji strašno puno, pa ćete tako spavaću sobu platiti 110 funti, a pritom imate i svoju kupaonicu. Također, na raspolaganju su i dnevni boravak i vrt, a u cijenu je uključen i tradicionalni engleski doručak. Sve informacije potražite na sljedećem linku.

10 mjesta u koja će se najviše putovati 2020. godine Buri Ram, Tajland Milwaukee, Wisconsin, SAD Vanuatu +6 Guadalajara, Meksiko

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju