Američka savezna država Oregon dom je Kraterskom jezeru, koje je sa svojih 597 metara najdublje u SAD-u, kao i jedno od najdubljih u svijetu. Također, ta je država dom i rijeci D, dugačkoj tek 36 metara, najmanjem parku na svijetu, a može se pohvaliti i time da je prva u SAD-u legalizirala sastojak halucinogenih, takozvanih "čarobnih gljiva" – psilobicin. Osim toga, Oregon je dom gradu koji se često reklamira kao najdosadniji na svijetu. Lako pamtljivo ime Boring duguje Williamu Harrisonu Boringu, vojniku Unije u Američkom građanskom ratu,
čija je obitelj izgradila farmu na tom području 1856. godine.

No Boring, smješten u podnožju planinskog lanca Cascade na otprilike 20 kilometara od Portlanda, nudi dovoljno zanimljivosti da zadrži  pozornost na najmanje nekoliko sati. Zbog svojeg imena, Boring je i službeno grad prijatelj škotskog Dulla, a 9. kolovoza tradicionalno se obilježava proslava u čast oba grada. Škotske gajde i kiltovi tada preplave Boring.

Američki grad nimalo laskavog imena turistima nudi boravak u predivnoj prirodi, kao i druženje s alpakama na farmama. Ljeti se u Boringu tradicionalno održava festival gotičara na rijeci, kada u crnim kupaćim kostimima na daskama, splavima i čamcima na napuhavanje sudionici zaplove rijekom Clackamas. S luftićima u oblicima crnih labudova, ljesova i raznih čudesa riječna povorka doista je neuobičajen prizor.

The Not So Boring Bar & Grill jedno je od popularnijih mjesta u gradu gdje se nakon tacosa s bakalarom zadržava na partiji biljara ili pikada, a oni koji više vole prošetati mogu se diviti predivnom pogledu s obližnje planine Hood ili krenuti biciklističkim trailom do Portlanda.

Samo 57 kuna na noć po osobi: Iznajmljuje se cijeli talijanski gradić u blizini jadranske obale Petritoli u Italiji - 5 Petritoli u Italiji - 4 Petritoli u Italiji - 3 +1 Petritoli u Italiji - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju