Već smo vidjeli savršeni Instagram doručak, doručak kraj mora, bazena, doručke u bolnicama i zatvorima diljem svijeta - no, jeste li ikad jeli egzotičan doručak u društvu… žirafe? U kenijskom boutique hotelu Giraffe Manor pružit će vam se upravo takva prilika.  

Žirafe možete vidjeti s prozora svoje raskošne sobe ili terase u prekrasnom zelenom vrtu dok uživate u domaćoj kavi ili čaju. Nemojte se iznenaditi ni ako gurnu glavu kroz prozor vaše sobe ili blagovaone.

Hotel je često nazivan ''najinstagramičnijim'' na svijetu - ako pogledate fotografije, bit će vam jasno zašto. A ako pokušate rezervirati mjesto, bit će vam još jasnije. Uglavnom je preplavljen gostima i potrebno je rezervirati mjesto puno ranije - u prosjeku oko godinu dana unaprijed (gotovo kao da se cijena noćenja ne kreće od oko 5500 kuna po osobi u dvokrevetnoj sobi).  

Giraffe Manor je dio tzv. ''Safari kolekcije'' i smješten je na privatnom posjedu u šumi Nairobija.

Sama zgrada stara je skoro stotinu godina, od kad su 1930-ih prvi posjetioci počeli dolaziti na safari u istočnu Afriku. Tadašnji vlasnici uočili su tri žirafe koje su neplanirano došle ''u paketu'' s velikim zemljištem koje su kupili.

Saznali su kako je riječ o ugroženoj podvrsti Rotschild žirafa te ih odlučili posvojiti. Prva od njih zvala se Daisy. Od trenutka kada je gurnula glavu kroz prozor u nadi da će uloviti neku poslasticu, vlasnica Tanya se zaljubila u nju i odlučila pretvoriti imanje u mjesto gdje će žirafe i ljudi uživati zajedno.

Danas je dio zemljišta pod kontrolom Afričke fondacije za ugrožene divlje životinje. Tako je hotel ujedno postao i utočište ugrožene podvrste žirafa. Kada odrastu, tj. navrše 2 ili 3 godine, puštaju ih u divljinu. Njihova populacija se tako pomalo obnovila.

Tijekom svog boravka možete uživati u aktivnostima poput lova na fosile, proučavanja gorila, helikopter safarija, jahanja konja, igranja šaha s figuricama afričkih životinja i brojnih drugih.

Vlasnici hotela naglašavaju njegov etički karakter i održivi turizam, očuvanje kulture lokalne zajednice i edukativnu narav boravka. Stoga su gostima koji žele više ponuđene i opcije educiranja o kulturi, glazbi i običajima Samburu plemena, stvaranja malih umjetničkih djela s polaznicima lokalne škole i druge aktivnosti.

Na imanju je trenutno desetak žirafa, sve su naviknute na ljude i vrlo druželjubive. Mogli bismo reći da su se pomalo razmazile jer već znaju kada je vrijeme doručka i gdje gurnuti glavu da bi izmamile poklončić od hotelskih gostiju.

Tko bi odolio tim očima?

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju