Na otprilike sat i pol vremena vožnje iz Dohe dočekat će vas filmska lokacija usred pustinje na poluotoku Zekreet. Doslovno, Film City je umjetno selo izgrađeno za snimanje – vjerna replika beduinskog mjesta koje je potpuno napušteno, i poprilično jezivo.

Ni sama vožnja do tog neobičnog mjesta nije baš „šetnja parkom“. Oštro kamenje, pustinjski pijesak i dine nakon nekog vremena ustupit će mjesto pješčanim liticama i kamenju zanimljivih oblika, sve dok ne ugledate katarsko selo duhova. U blizini gotovo da nema ljudi ni automobila, što pojačava mistični efekt.

Film City izgrađen je za snimanje arapske TV-serije Eyaal Al Theeb (Sinovi vuka) u kojoj se radi o borbi dva arapska plemena. Jedna od zanimljivosti koje možete vidjeti je i kameni stup u obliku gljive. 

Film City ne privlači velik broj posjetitelja tako da nema gužvi, a najbolje vrijeme za posjet je prije mraka, tako da najmanje sat i pol prije zalaska sunca krenete natrag prema Dohi kako biste izbjegli vožnju lošom cestom u mraku U slučaju da prednja vrata nisu otvorena, može se ući s bočne strane. Grad opasan zidinama je malen, no ipak ima glavna vrata i gradske zidine sa stražarskim kulama na pročelju.

Kada ste već na poluotoku Zekreet možete istražiti njegove fascinante krajolike: slane ravnice, visoravni i prekrasne poglede na plavetnilo zaljeva. Odlučite li se na takav put ponesite dovoljno vode, a korisno je znati da se u maloj trgovini u gradu prodaju čips, voda i sok, što je dobro znati ako ožednite.

Niklo prije Egipćana i njihovih piramida: Koje je najstarije stablo na svijetu i kako ga pronaći? Najstarija stabla - 3 Najstarija stabla - 2 +0 Najstarija stabla - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju