Glavni grad Slovenije ovaj događaj popratit će mnogim manjim događanjima koji će vam zasigurno zaokupiti vrijeme dok ćete čekati između tekmi. Zato dobro se zabavite i istražite Ljubljanu.

Za vrijeme EuroBasket 2013 prvenstva Ljubljana organizira cijeli niz događanja za posjetitelje. Tako će biti uređena fan zona gdje ćete moći izraziti svoju potporu jednoj od momčadi, ali i pratite tekme i rezultate u realnom vremenu. Bogat i zanimljiv program bit će organiziran i u samom povijesnom centru Ljubljane. Pa tako će biti organizirani mnogi koncerti, akrobatska košarka koju će izvoditi Dunking Devils, kazališne predstave na otvorenom, plesni performansi dok će fasade zgrade Slovenske filharmonije biti obasjana atraktivnom laserskom projekcijom.

Svi posjetitelji moći će se provozati u double decker autobusu „Veseli Janez“ i uživati u panoramskoj vožnji kroz Ljubljanu.
Sve to bit će upotpunjeno ponudom koja će se događati diljem obale rijeke Ljubljanica. Tako ćete moći uživati u bogatoj ponudi slovenskih vina koja će se nuditi posjetiteljima na štandovima duž obale. A isto tako uz obalu će biti organizirani razni koncerti, izložbe i plesne predstave.

Uz sve to organizatori su najavili i izložbu pod nazivom Da Vinci – genije, izložbu grafičke umjetnosti, izložbu od kotaču, kuhinja na otvorenom. Nastupit će i slavni balet iz St. Petersburga s baletom braće Karamazov.

Ako u gradu sretnete zelenu maskotu ne bojte se to je službena maskota natjecanja nazvana Lipko.

Više o tome što možete vidjeti u Ljubljani, ali i u ostatku Slovenije možete saznati tako da OVDJE skinete besplatni vodič „Vikend destinacija - Slovenija“ u kojem ćete pronaći sve informacije potrebne za vaš obilazak grada.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju